Мережа вибухнула порадами на запит британки, як перестати стільки їсти на ніч / фото ua.depositphotos.com

На британському форумі Reddit дівчина схвилювала мережу запитанням: як перестати об'їдатися на ніч, якщо постійно хочеш їсти після 9 вечора. 

Вона перепробувала різні методи. Навіть чистила зуби, щоб не відчувати сильний голод та дати мозку сигнал: "пора спати". Але це не спрацювало. Відповідний запит на форумі зробила студентка з ніком Gold_Statistician907 23 лютого, підкресливши, що через навчання для неї лягати раніше - теж не варіант. 

"Я студентка коледжу з більш ніж насиченим графіком і роботою на неповний робочий день, яка наближається до повної зайнятості. Я зайнята до дванадцятої години", - сказала вона. 

Відео дня

Також дівчина уточнила, що наразі відновлюється після розладу харчової поведінки, тож не визнає ніяких "голодувань". На її думку, найкраще боротися з голодом корисними перекусами, але, чи це дійсно так і які з них найкращі? Мережа вибухнула порадами. 

Деякі користувачі Reddit припустили, що дівчина просто недоїдає протягом дня, тому і відчуває потребу у їжі на ніч. Форумчанка з ніком could_it_be_real заявила, що сама стикалася з таким голодом, тож зараз намагається робити всі свої прийоми їжі приблизно на 500-600 калорій.

"Це, плюс тренування з 6-7 вечора і трохи пізніша вечеря (близько 7-8 вечора) допомагають мені відчувати ситість і лягати спати замість того, щоб годинами чимось перекушувати та дивитися телевізор", - вказала вона.

Користувач GruffyR припустив ймовірність, що проблема полягає у дегідратації організму, тож дівчині варто більше пити, щоб менше їсти. Також була версія, що справа у дефіциту білка, тож налягати слід саме на нього. 

Деякі відгукнулися більш конкретними порадами на тему корисних перекусів. Радили їсти: 

  1. Грецький йогурт з ягодами як альтернативу солодким десертами або ж улюблені йогурти маленької калорійності;
  2. салат із капусти або інших овочів, щоб отримати користь та "забити" шлунок більшою кількістю їжі. Дехто запропонував як альтернативу капусті їсти моркву;
  3. варене яйце або щось, що ви не так сильно любите. На Reddit казали, що подібними продуктами важче буде переїсти.

Також серед арсеналу порад зустрічалися дивні історії. Один користувач казав, що зазвичай, щоб перебити голод, жує жуйку та вмикає гаджети. "Мій дієтолог рекомендує жувати жуйку без цукру і користуватися гаджетами, і для мене це працює досить добре", - заявив він.

УНІАН застерігає, що жодній подібній пораді не варто притримуватися без консультацій з особистим лікарем. Деякі варіанти перекусів можна розглянути для себе, але все ж слід опиратися на дослідження науковців та поради медиків, а не на досвід користувачів. 

Науковці розкрили нове про користь авокадо

До прикладу, можна взяти до уваги висновки про користь тих чи інших продуктів, які ґрунтуються на наукових дослідженнях. Наприклад, є 7 нюансів щодо вживання фрукта авокадо. Виявляється, його можна їсти навіть як профілактику від лупи. Про секрети цього зеленого суперфуда - детальніше у матеріалі

Вас також можуть зацікавити новини: