Кращий спосіб боротися з переїданням-перейти до усвідомленого харчування / фото ua.depositphotos.com

Переїдання - це звичка поглинати велику кількість їжі за короткий проміжок часу, коли ви відчуваєте, що не можете контролювати, що і скільки ви їсте.  І хоча не у всіх воно може перерости в розлад харчової поведінки, у багатьох людей трапляються епізоди переїдання або втрати контролю над їжею. Водночас, пише New York Post, є спосіб, який допоможе розірвати це зачароване коло - практика, відома як усвідомлене харчування.

Як стверджує психіатр і невролог Джадсон Брюер, можна перемогти звичку до переїдання — замість цього навчитеся прислухатися до сигналів свого тіла.

За його словами, справа не в достатній силі волі, щоб сказати "ні", а в тому, щоб налаштуватися на своє тіло і його потреби.

Відео дня

"Знання недостатньо, тому що зміна поведінки відбувається не там. Саме в відчуттях відбувається зміна поведінки, і тому нам потрібно заново познайомитися — я б сказав, возз'єднатися — з нашими тілами, а потім почати прислухатися до них", - зазначає Брюер.

Він рекомендує почати з питання – " чому?".

"Чому я тягнуся за їжею? Я справді голодний чи це щось інше? А якщо не голодний, це вказує на якусь звичку, в яку ми можемо потім вникнути",-сказав він.

Експерт назвав цю практику кращим підходом, ніж обмежувальні дієти, заявивши, що вона дає людям інструменти, необхідні для подолання тяги до їжі та відмови від нездорових звичок.

Щоб почати свідомо харчуватися, Брюер пропонує наступні три простих кроки:

  • Складіть карту свого режиму харчування і циклів звичок.
  • Змініть "цінність винагороди" харчової поведінки у вашому мозку.
  • Відкрийте для себе більш корисні моделі поведінки, які змушують тіло відчувати себе задоволеним

Брюер пояснив, що коли ми відчуваємо себе погано, мозок часто нагадує нам, що їжа може бути приємною — навіть якщо тільки на певний час, що змушує нас, скажімо, тягнутися до пачки морозива. Щоб зупинити цей цикл, він рекомендує відзначати, чому ви їсте, як ви себе почуваєте після переїдання нездорової їжі, і знаходити більш здорові альтернативи, щоб заспокоїти або винагородити себе.

"Нам буде потрібно всього 10-15 разів зробити це, щоб створити достатню базу даних, щоб запам'ятати це в наступний раз. Після того, як мозок розчарувався в певній їжі або моделі поведінки, він готовий до змін", - заявив Брюер.

Раніше дієтолог назвала кращий снек для схуднення, який можна готувати як в солодкому вигляді так і в солоному. Це смажений нут, оскільки він наповнений рослинним білком і клітковиною, а також багатий поживними речовинами.

Вас також можуть зацікавити новини: