Карр вважає, що самотність - це цілком природне почуття, якого не слід уникати / фото ua.depositphotos.com

Викладач Університету Бата в Британії Сем Карр, який вивчає самотність упродовж останніх шести років, дав одну просту пораду, як із нею справлятися, пише CNBC Make It.

Дослідник опитав понад 100 людей про це почуття, щоб краще зрозуміти, що для них означає самотність.

"Думаю, тільки нещодавно я усвідомив, що самотність - це велика частина всіх людських страждань. Це свого роду спільний знаменник", - каже Карр.

Відео дня

За його словами, хоча багато людей розглядають самотність як "свого роду небажану патологію, від якої нам потрібно вилікуватися і позбутися", він розглядає її зовсім не так:

"Насправді я розглядаю це як неминучу частину життя. Бути живим - означає бути самотнім. Самотність приходитиме і йтиме, досить часто на власний розсуд, протягом людського життя, абсолютно незалежно від наших спроб втекти від неї".

Карр вважає, що самотність - це цілком природне почуття, якого не слід уникати. Його найкраща порада, коли ви почуваєтеся самотнім: поговоріть про це. Він рекомендує не ігнорувати самотність і не намагатися позбутися цього почуття. Під час свого дослідження він виявив, що найкращий спосіб впоратися з самотністю - це визнати її і розповісти про свій досвід іншим.

Порада Карра відповідає пораді головного хірурга США доктора Вівека Мурті, який торік заявляв про американську "епідемію самотності та ізоляції", називаючи її "недооціненою кризою суспільної охорони здоров'я".

Нагадаємо, раніше було названо 5 ознак, що чоловік більше вас не любить.

Вас також можуть зацікавити новини: