Нам потрібно по-справжньому усвідомити тимчасовий характер нашого життя, зазначила експертка / фото ua.depositphotos.com

Експертка з психології, засновниця платформи благополуччя Four Thousand Mondays Джоді Веллман вважає, що людям потрібно віч-на-віч зіткнутися зі своїм страхом смерті, щоб жити більш повноцінним життям, пише CNBC Make It.

"Моя головна порада - деталізувати те, що я називаю математикою смертності. Більшість людей люблять рахувати свої гроші, а як щодо того, щоб рахувати наші понеділки?" - зазначила вона.

Експертка радить пробудити в собі пристрасть і цікавість до життя.

Відео дня

За її словами, середньостатистична людина проживає в середньому 4000 понеділків у своєму житті. Веллман рекомендує людям щотижня перевіряти, скільки понеділків у них залишилося. Вона впевнена, що така процедура послужить нагадуванням про брак часу, спонукаючи людей до активних дій у житті.

"Нам потрібно по-справжньому усвідомити тимчасовий характер нашого життя, тому що інакше ми не будемо діяти і будемо чахнути", - вважає експерт.

Ідея про те, що смертність може бути мотиватором, надихала Веллман протягом багатьох років. Вона акцентує, що кожен із нас може померти передчасно, але також у кожного є можливість запобігти смерті з жалем про те, що він щось не зробив, не встиг:

"Ми можемо налаштуватися на той факт, що ми тимчасові, і використовувати його як свічки запалювання, щоб продовжувати повноцінно жити".

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як стати щасливим - 9 щоденних звичок, які допоможуть.

Вас також можуть зацікавити новини: