
Телевізійний шеф-кухар Джеймс Мартін порадив, який один "секретний" інгредієнт додати, щоб яєчня-бовтанка вийшла "шовковистою", пише Daily Mirror.
Рецепт яєчні-бовтанки Джеймса - це майстер-клас із мінімалізму, в якому всього кілька інгредієнтів збиваються разом, щоб створити ідеальну кремову суміш, ідеться в публікації.
Зазначається, що за свою видатну 30-річну кар'єру кухар презентував незліченну безліч рецептів, але часто саме найпростіші страви потрапляють у ціль. Яйця - універсальні "герої" сніданку та обіду.
Як правильно готувати яєчню-бовтанку - рецепт Джеймса Мартіна
Для приготування знаменитої яєчні-бовтанки зіркового шеф-кухаря вам знадобиться:
- яйця - 5 штук,
- жирні вершки - 25 мл,
- сіль і перець - за смаком,
- масло - 25 г.
Той самий "секретний" інгредієнт - жирні вершки, саме вони, за словами Мартіна, зроблять яєчню "шовковистою".
Спосіб приготування:
Розігрійте сковороду, але не сильно. Вбийте в неї яйця. Додайте жирні вершки, сіль, перець, олію і все гарненько збийте, використовуючи вінчик.
Щойно яйця почнуть збиратися в грудку, зніміть сковороду з вогню, щоб не пересмажити їх.
Кухар порадив подавати яєчню зі шпинатом і лососем або ж із беконом і підсмаженими крампетами.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що можна додати в яєчню для "вибухового" смаку.