Експерт розповів, як краще за все піддавати горіхи термообробці / фото pixabay.com

Ті, хто цікавляться, які горіхи найкорисніші, також зазвичай хочуть з'ясувати, як же їх правильно їсти - смаженими чи сирими.

Експерт з харчових наук Алок Сінгх сказав, що після смаження у горіхів може змінитися харчовий профіль, але ступінь змін залежить від тривалості смаження та температури, повідомляє The Indian Express. 

"Вітаміни, особливо чутливі до нагрівання, як-от вітамін Е та деякі вітаміни групи В, можуть руйнуватися під час смаження. Однак більшість мінералів, таких як магній, фосфор і цинк, залишаються стабільними, оскільки на них не впливає тепло", - зазначив експерт.

Відео дня

За його словами, корисні жири (мононенасичені) під час термічної обробки залишаються стабільними, а поліненасичені можуть окислюватися, і це призводить до утворення шкідливих сполук. Експерт підкреслив, що негативні наслідки можна мінімізувати, якщо смажити горіхи при нижчих температурах. Сінгх зазначив, що унаслідок процесу окиснення горіхи можуть отримати неприємний присмак - згіркнути.

"Смаження загалом покращує засвоюваність і засвоєння поживних речовин горіхів і насіння. Тепло від смаження розщеплює складні сполуки, завдяки чому нашій травній системі легше переробляти та засвоювати поживні речовини... смаження дезактивує певні ферменти та знижує рівень антипоживних речовин, що ще більше сприяє травленню та доступності поживних речовин...", - додав він. 

Сінгх попередив, що надмірне смаження може негативно вплинути на деякі корисні поживні речовини, тому найкраще піддавати цей продукт впливу помірних температур.

Який горіх найбільш корисний - що повідомлялося раніше

Дієтолог Лорен Манакер говорила, що фісташки - це єдині горіхи, які вважають "повноцінним білком", оскільки вони забезпечують організм усіма незамінними амінокислотами, які він сам не може виробити.

Вас також можуть зацікавити новини: