
Мигдаль є універсальним та поживним продуктом, який можна вживати як в сирому або підсмаженому вигляді. В насінні плодів мигдалевого дерева міститься багато поживних речовин, пише verywell health.
Тому, мигдаль здатен приносити користь здоров'ю людини.
1. Контроль рівня холестерину
Мононенасичені жирні кислоти, що містяться в мигдалі, можуть допомогти контролювати рівень холестерину. Одне з досліджень показало, що вживання мигдалю може допомогти підтримувати рівень "хорошого" холестерину і знижувати рівень "поганого" холестерину.
Високий рівень холестерину може підвищувати ризик серцево-судинних захворювань, таких як інфаркт та інсульт. Тому, автори дослідження рекомендують вживати близько 45 г мигдалю для оптимального захисту.
2. Знижує артеріальний тиск
Деякі дослідження показують, що мигдаль та інші горіхи також можуть поліпшити функцію судин, що транспортують кров та лімфу, що пов'язано зі зниженням ризику серцевих захворювань.
Видання зазначає, що експерти радять вживати чотири порції несолоних, несмажених горіхів на тиждень. Уточнюється, що одна порція горіхів - невелика жменька.
3. Регулює рівень цукру в крові
Мигдаль містить мало вуглеводів і багато білка. Тому, його вважають хорошим вибором для людей, які страждають на діабет. Деякі дослідження показують, що високий вміст магнію в мигдалі може сприяти регулюванню рівня цукру в крові.
Одне дослідження показало, що молоді дорослі, які мають ризик розвитку діабету і які протягом 12 тижнів щодня споживали 56 г мигдалю, мали значно знижений рівень HbA1c, який є показником контролю рівня цукру в крові.
4. Контроль ваги
Дослідження довели, що мигдаль знижує індекс маси тіла (ІМТ) та обхват талії. Більше того, люди, які вживали мигдаль як перекус в середині ранку, значно менше їли на обід та вечерю. Вживання більшої кількості мигдалю призводило до відчуття ситості протягом дня.
5. Здоров'я кісток
Мигдаль багатий на кальцій, який підтримує здоров'я кісток і зубів. Через нестачу кальцію в організмі, кістки можуть стати слабкими й у людини виникає остеопороз.
Мигдаль — хороший вибір для людей, які хочуть збільшити споживання кальцію, але не переносять молочні продукти з високим вмістом кальцію.
6. Покращує стан шкіри обличчя
Мигдаль містить поживні речовини, такі як антиоксиданти, жирні кислоти та вітамін Е, які, як давно вважається, покращують стан шкіри. Одне дослідження, проведене серед жінок у постменопаузі, показало, що ті, хто їв мигдаль протягом 16 тижнів, мали менше зморшок і кращий тон шкіри, ніж ті, хто не їв мигдаль.
7. Багатий на вітамін Е
Вітамін Е — це жиророзчинна поживна речовина, яка міститься в кожній клітині організму. Дослідження показують, що вітамін Е може відігравати важливу роль у профілактиці таких захворювань, як серцеві хвороби, когнітивний спад, вікові захворювання очей.
8. Містить антиоксиданти
Мигдаль також містить антиоксиданти, які допомагають захистити організм від окислювального стресу. Окислювальний стрес — це дисбаланс між високореактивними молекулами (вільними радикалами) та антиоксидантами. Через це може відбуватися пошкодження клітин, виникати різні захворювання або ж передчасне старіння. Як показало дослідження, більшість корисних антиоксидантів міститься в шкірці мигдалю.
Інші корисні поради
Раніше УНІАН повідомляв, що зелений чай вважається корисним для здоров'я, але в помірних кількостях. Експерти повідомили, скільки чашок зеленого чаю на день можуть нашкодити здоров'ю.
Також ми писали, що дієтологи поділилися, що корисніше вживати - мед або ж цукор. Також вони поділилися, який сорт меду краще обрати, а також перелічили його корисні властивості.