У деяких ситуаціях м'ясо просто необхідно викинути / колаж з фото ua.depositphotos.com

Заморожування м'яса вдома - це звичний процес, і далеко не всі знають, як це правильно зробити, який продукт небезпечний, і його просто треба викинути.

Не можна заморожувати м'ясо, яке залишили розморожуватися поза холодильником довше, аніж на дві години, йдеться на сайті Міністерства сільського господарства США (USDA). У відомстві зазначили, що якщо сирий продукт розморожували в холодильнику, то його безпечно знову заморожувати без будь-якої термічної обробки.

Американскький дієтолог Челсі Едвардс попередила, що "є певні випадки, коли заморожувати м'ясо небезпечно". "М'ясо, яке пролежало при кімнатній температурі понад дві години, не можна заморожувати, а краще викинути, оскільки через нього можливі харчові захворювання", - цитує експерта Southern Living.

Відео дня

Дієтолог зазначила, що правильно розморожений продукт необхідно знову заморозити упродовж трьох-чотирьох днів. "Заморожування м'яса може змінити його текстуру та смак, але загалом воно безпечне… У процесі заморожування та розморожування може втрачатися волога, що може зробити м'ясо жорстким, сухим…", - додала Едвардс.

Цікаві новини про харчування - сьогодні це варто прочитати

Раніше вчені провели тривале дослідження та з'ясували, коли не можна їсти вечерю.

Дослідники з університету Сорбонна у столиці Франції Парижі дійшли висновку, що небезпечно вживати їжу після 21:00, оскільки підвищується ризик серцевого нападу та інсульту. Доктор Дана Коен порадила вечеряти у такий проміжок часу - з 17 до 19 години.

Вас також можуть зацікавити новини: