Червоне м'ясо популярне, доступне і смачне, заявив учений / колаж УНІАН, фоо ua.depositphotos.com

Учені з Медичного коледжу Бейлора (США) провели нове дослідження і дійшли висновку, що червоне м'ясо, можливо, не таке вже й шкідливе.

Щоб вивчити цю тему, дослідницька група проаналізувала перехресні дані, які охоплюють приблизно 4000 людей похилого віку, пише Study Finds.

"Роль дієти, включаючи червоне м'ясо, на запалення і ризик захворювань не вивчена належним чином. Це може призвести до рекомендацій громадського здоров'я, які не ґрунтуються на переконливих доказах. Наша команда намагалася більш уважно вивчити ситуацію, використовуючи дані метаболітів у крові, які можуть забезпечити більш прямий зв'язок між дієтою та здоров'ям", - заявив доцент, доктор Алексіс Вуд.

Відео дня

У ході дослідження вчені дійшли висновку, що вживання необробленого і обробленого червоного м'яса (яловичини, свинини або баранини) не пов'язане безпосередньо з будь-якими маркерами запалення. Вони припускають, що не червоне м'ясо, а вага тіла людини може бути справжньою рушійною силою посилення системного запалення.

"Ми досягли стадії, коли необхідні додаткові дослідження, перш ніж ми зможемо дати рекомендації щодо обмеження споживання червоного м'яса для зменшення запалення... Червоне м'ясо популярне, доступне і смачне, і його місце в нашому раціоні має глибоке культурне коріння. З огляду на це, рекомендації щодо скорочення споживання повинні бути підкріплені переконливими науковими даними, яких поки не існує", - заявив Алексіс Вуд.

Червоне м'ясо - інше дослідження

Як раніше писав УНІАН, вчені з Гарвардського університету дійшли висновку, що вживання більше однієї порції червоного м'яса на тиждень може збільшити ризик розвитку діабету 2 типу. При цьому небезпека посилюється з кожною додатковою щотижневою порцією.

Вчені також виявили, що ризик можна зменшити, замінивши червоне м'ясо рослинними джерелами білка.

Вас також можуть зацікавити новини: