Як прибрати жир на животі. радять дієтологи / фото ua.depositphotos.com

Схуднення може бути непростим завданням, і, як показує досвід, найважче "прибрати" жир на животі.

Досвідчені дієтологи поділилися ефективними звичками харчування, які можуть допомогти позбутися жиру на животі, особливо того, який з'являється з віком, пише Eat This, Not That.

Жир на животі - як позбутися

Ось, що радять дієтологи:

Відео дня

Їжте більше продуктів, багатих на клітковину

Дієтолог Мері Сабат закликає людей збільшувати споживання клітковини, коли вони хочуть покращити своє здоров'я в міру дорослішання. Продукти, багаті на клітковину, можуть творити чудеса для вашого здоров'я з віком, включаючи зниження ризику серцево-судинних захворювань та деяких видів раку, а також сприяння зниженню ваги та зниженню жиру на животі.

Збільште споживання білка

За словами дієтологів, втрата жиру на животі з віком практично неможлива без достатнього рівня білка у щоденному раціоні (джерела нежирного білка - риба, птиця, тофу і бобові).

Їжте більше корисних жирів

Дієтолог Мері Сабат каже, що додавання джерел корисних жирів також може мати значний вплив на зниження ваги:

"Ці жири можуть допомогти стабілізувати рівень цукру в крові, запобігаючи викидам інсуліну, які викликають накопичення жиру навколо живота".

Обмежте споживання ультраоброблених продуктів харчування

Продукти, які піддаються ультраобробці, часто містять надзвичайно багато цукру, шкідливих жирів і натрію.

"Це може сприяти надмірному споживанню калорій та затримці води, що може привести до здуття живота і збільшення жиру", - зазначила дієтолог.

Дотримуйтесь збалансованої дієти

Така дієта допомагає забезпечити необхідні поживні речовини і запобігає надмірне споживання будь-якого одного типу продуктів, заявила фахівець.

Практикуйте контроль порцій

Якість їжі має вирішальне значення для поліпшення здоров'я з віком, але Сабат також рекомендує зосередитися і на розмірах порцій:

"Будьте уважні до розмірів порцій, тому що з віком ваш метаболізм має тенденцію сповільнюватися. Отже важливо їсти меншими порціями, щоб уникнути надмірного споживання калорій".

Уникайте надлишку цукру

Дієтолог Моргін Клер заявляє, що уникнення цукру або зменшення його споживання є одним із найкращих способів втратити жир на животі з віком.

Відстежуйте калорії

Ще одна порада, яку Клер дає тим, хто намагається втратити жир на животі в міру дорослішання, - спробуйте відстежувати свої калорії протягом дня.

Перейдіть на цільнозернові продукти

Можливо, настав час відмовитися від білого хліба і рафінованих вуглеводів, якщо ви намагаєтеся схуднути в цьому році, зазначила дієтолог Елізабет Уорд.

І остання порада - вживайте більшу частину калорій до вечері, не наїдайтеся на ніч.

Нагадаємо, раніше УНІАН публікував 5 ефективних порад, як не набрати зайву вагу на святах.

Вас також можуть зацікавити новини: