Риба багата жирними кислотами омега-3 і містить поживні речовини, які можуть допомогти знизити ризик інсульту або серцевого нападу. Крім того, включення риби в раціон може бути чудовим способом гарантувати споживання високоякісного білка, пише verywellhealth.com з посиланням на наукові дослідження.
Яка риба найкорисніша - топ-10 з високим вмістом білка
Тунець. Багатий на білок, містить вітаміни та мінерали, такі як калій, кальцій, вітамін B, фосфор і селен. Крім того, вважається, що споживання тунця також може запобігти анемії за допомогою заліза, вітаміну B12 і фолієвої кислоти. Також тунець підтримує здоров'я серця, оскільки містить велику кількість жирних кислот омега-3. Ці незамінні поживні речовини також здатні захищати суглоби, що старіють, запобігаючи руйнуванню хрящів, скутості та запаленню.
Лосось. Є хорошим джерелом білка, жирних кислот омега-3, вітаміну D, який важливий для здоров'я кісток.
Морський окунь. Крім білка, містить корисні жири, вітаміни та мінерали. Дослідження показало, що окунь може допомогти підвищити здатність організму виробляти інсулін і знизити резистентність до нього, що особливо важливо для людей з діабетом.
Біла риба. Вважається відмінним джерелом білка і відома своїм низьким вмістом жиру. Її рекомендують як найкращий вибір для дітей, вагітних і жінок, що годують груддю.
Луціан. Містить так звані поліненасичені жирні кислоти, які можуть допомогти знизити рівень поганого холестерину та зменшити ризик серцево-судинних захворювань. Проте вразливим людям слід вживати лише невелику кількість люціана, оскільки в ньому не так мало ртуті, як у деяких інших видах риби.
Скумбрія. Також багата на білок і поліненасичені жирні кислоти, які знижують ризик серцевих захворювань та інсульту. Серед переваг її вживання називають меншу ймовірність мігрені та кращий зір.
Палтус. Крім високого вмісту білка, палтус містить деякі жирні кислоти омега-3, вітаміни B3, B6 і B12. Мінерали в палтусі, такі як магній, калій і фосфор, корисні для формування і відновлення кісток.
Тилапія. Багата на білок, фосфор, який допомагає підтримувати зуби і кістки та запобігати остеопорозу.26 Ця риба також багата на селен, який організм використовує для відновлення ДНК та інших важливих процесів.
Махі-махі. Багата на білок, вітаміни А, В D, селен, калій і фосфор. Крім того, цей вид риби вважається "хорошим вибором" через відносно низький вміст ртуті.
Форель. Джерело білка, жирних кислот омега-3. З більшості прісноводних джерел - "найкращий вибір" через низький вміст ртуті.
Нагадаємо, раніше УНІАН назвав найкорисніші види риб, які варто додати до раціону.