Риба містить всі 10 незамінних амінокислот / фото ua.depositphotos.com

Риба є багатим джерелом необхідних поживних речовин. Як пише pinkvilla.com, риба містить високоякісний білок, незамінні жирні кислоти та інші необхідні добавки, які зроблять ваш раціон корисним та поживним.

Згідно з рекомендаціями фахівців, вживання риби 2-3 рази на тиждень пов'язане з більш низьким ризиком ішемічної хвороби серця та інших хронічних захворювань.

13 найкорисніших видів риб, які варто додати до раціону

Як зазначив доктор Аллен Конрад, риба має високу біологічну цінність, оскільки містить всі 10 незамінних амінокислот:

Відео дня

"Такі продукти необхідні для росту та відновлення... Спробуйте включити рибу у свій щоденний раціон, особливо якщо ви регулярно займаєтесь фізичними вправами".

Також, амінокислоти, які містяться в рибі, довели свою ефективність у зниженні розвитку хронічних елементів, що призводять до раку, діабету 2 типу і серцево-судинних проблем.

Ось деякі з найорисніших риб, які потрібно сміливо включати до свого раціону:

Оселедець. Містить жирні кислоти омега-3 і вітамін D. Доведено, що вживання оселедця корисно для зниження ризику серцево-судинних захворювань і смертності, депресії та раку.

Лосось. Багатий на довголанцюгові поліненасичені жирні кислоти омега, які виявилися вельми корисними для здоров'я. Було доведено, що лосось знижує артеріальний тиск, серцеві аритмії, запальні реакції, а також покращує здоров'я мозку, серцево-судинної системи та розвиток сітківки.

Сардина. Дуже багате джерело незамінного і функціонального аргініну, який служить будівельним блоком для 20 білків. Ще сардини містять кальцій, калій, магній, цинк, залізо та інші поживні речовини, які можуть знижувати ризик серцево-судинних захворювань.

Атлантична скумбрія. Багата на білок і добре збалансована незамінними амінокислотам, містить довголанцюгові жирні кислоти омега-3, жиророзчинні вітаміни (вітамін Е і вітамін D) і легкозасвоювані білки.

Тунець. Відпрацьоване масло тунця містить довгий ланцюг омега-3-6 жирних кислот, які, як доведено мають великий потенціал для здоров'я в зниженні різних захворювань.

Сиг. Порція м'яса сига у 150 г може забезпечити 40-50% щоденного споживання нежирного білка і менше 10% споживання жиру. Крім того, сиг має низький вміст ліпідів і збагачений необхідними мінералами.

Окунь. Завдяки поживній цінності окуня з нього можна витягувати риб'ячий жир омега-3 для різних цілей.

Риба-меч. Багата на селен, який, як доведено, нейтралізує вплив ртуті. Селен захищає тканини мозку від окисного пошкодження та виконує багато інших життєво важливі функції.

Минтай. Доведено, що минтай складається з білків і пептидів, що володіють біологічною активністю. Було визнано, що білки минтая сприяють боротьбі з ожирінням, антихолестерином, зниженням рівня глюкози в крові, гіпертрофією скелетних м'язів і антиалкогольним жировим гепатозом, а також можуть бути корисні для вагітних жінок.

Райдужна форель (мікіжа). Можна вживати регулярно, щоб отримати оптимальну поживну користь від жирних кислот омега-3 без ризику для здоров'я.

Морська риба. Багате джерело кальцію, фосфору, заліза і жиру. Морепродукти в цілому довели свій захист від серцево-судинних захворювань, а також сприяють розвитку плоду і дитини.

Кобія. Завдяки чудовій якості і меншій кількості кісток визнана однією з кращих риб для вживання.

Тілапія. Друга за популярністю риба в світі. Важливе джерело білків і довголанцюгових омега-жирних кислот, які запобігають серцевим захворюванням, порушенням серцевого ритму та психічним розладам.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, які найкорисніші ягоди №1, на думку дієтологів.

Вас також можуть зацікавити новини: