Латте і капучино мають свої відмінності / / фото ua.depositphotos.com

Серед різноманіття гарячих кавових напоїв, саме у латте і капучино найбільше шанувальників. Люблять їх за м'якість смаку і аромат. У чому різниця між кавою латте і капучино - читайте в матеріалі.

Капучино і латте - різниця

Можливо, для багатьох відмінність не очевидна, але насправді вона є і таїться в співвідношенні кави до молока і пінки. І той, і інший напій роблять на основі 60 мл еспресо. А ось далі починаються відмінності, про які багато хто не здогадується - капучино повинно містити 120 мл молока, в складі латте його більше - 180 мл. Ще є піна. За стандартом, латте подається з повітряною і пишною, а в капучино вона тонша і навіть може бути з красивим малюнком.

Таким чином, через вміст молока в латте основна смакова нотка - молочна, а в капучино - кавова. Тепер ви знаєте, що молочніше, латте чи капучино, і можете розповісти про це тим, хто ще цього не знає.

Відео дня

Що міцніше - латте чи капучино

Якщо вранці ви хочете підбадьоритися, а не просто посмакувати каву, то краще вибрати капучино. Воно містить більше кофеїну через менший обсяг порції. До того ж капучино легко перетворити в доппіо - приготувавши його з подвійною порцією еспресо. З латте цей прийом не пройде, оскільки порушиться смаковий баланс.

А ось, що смачніше - кава латте або капучино, вирішувати кожному індивідуально, адже це тільки справа смаку.

Раніше УНІАН писав, як збити молоко для латте.

Вас також можуть зацікавити новини: