Багато людей не можуть почати робочий день без склянки ароматного капучино або латте. Зробити напій з пишною молочною пінкою можна в домашніх умовах. Спінене молоко додають в зварену і злегка остиглу каву, і відразу насолоджуються напоєм. Як зварити каву в турці вдома - читайте на УНІАН.
Називаємо 5 способів спінити молоко за допомогою простих засобів, які є майже на кожній кухні.
- Як збити молоко блендером
- Як збити молоко для капучино в банці
- Як збити молоко френч-пресом
- Як збити молоко за допомогою вінчика
- Як збити молоко в піну капучинатором
Як збити молоко блендером
У високу залізну посуд налийте молоко і поставте на маленький вогонь. Збивайте молоко занурювальним блендером прямо під час нагрівання. Молоко не можна доводити до кипіння. Отримана таким чином пінка виходить ніжною і пишною, але не дуже стійкою, тому вливати її в каву і пити напій потрібно відразу.
Як збити молоко для капучино в банці
Невелику банку на третину заповніть холодним молоком і накрийте кришкою. Потім швидко потрясіть банку вгору і вниз протягом хвилини. У банці з'явиться багато пишної піни. Зніміть кришку і поставте банку в мікрохвильовку на 30 секунд. Молоко нагріється і пінка осяде, ставши густою і щільною.
Як збити молоко френч-пресом
За допомогою френ-преса дуже зручно робити молочну піну. Вона виходить густою і щільною. Наповніть колбу на третину теплим молоком. Потім швидко піднімайте і опускайте вниз фільтр френч-преса. Через 30-40 секунд молочна піна готова.
Як збити молоко за допомогою вінчика
Така пінка дуже нестійка, тому приготуйте каву і остудіть його до прийнятної температури заздалегідь. Молоко нагрійте в посуді з високими бортиками. Нахиліть ємність під кутом 45° і швидко збивайте вінчиком до появи піни. Цю піну відразу вливайте в каву.
Як збити молоко в піну капучинатором
Найпростіший і швидкий спосіб приготувати справжній латте або капучіно - це скористатися спеціальним гаджетом. Капучинатор - це професійний прилад для швидкого спінювання молока. Купити його можна приблизно за 80-100 гривень. Молоко має бути теплим, але не гарячим - тоді пінка буде ідеальною.