Ці спеції дуже корисні, якщо ви намагаєтеся скинути вагу / фото ua.depositphotos.com

Трави і спеції можуть бути дуже корисними, коли ви намагаєтеся скинути вагу. Виявляється, вони можуть пригнічувати тягу до їжі, підтримують травлення і допомагають організму в процесі метаболізму. Як приємний бонус, вони також зроблять вашу їжу смачнішою.

Як розповіла виданню Parade провідний голлівудський дієтолог Гейлі Помрой, трави також сприяють гормональному здоров'ю, а гормони відіграють важливу роль в управлінні вагою. Крім того, фітонутрієнти в спеціях зменшують запалення і цілеспрямовано впливають на зовнішній волокнистий шар жирових клітин.

Видання називає 15 трав, які можуть допомогти зниженню ваги.

Відео дня

1. Куркума

Куркума є протизапальною спецією, а також посилює кровотік, що допомагає розщепити жирові клітини. Деякі дослідження, наприклад, проведене 2018 року на мишах, показали, що куркума може допомогти зменшити кількість жиру в організмі.

2. Рутин

Ця добавка чудово підходить для засвоєння поживних речовин. Дослідження, проведене 2022 року на мишах, показало, що рутин може вважатися пребіотиком і допомагати людям з ожирінням у боротьбі з метаболічними порушеннями, спричиненими ожирінням.

3. Кверцетин

Кверцетин, будучи природним пригнічувачем апетиту, полегшує втрату ваги. Дослідження на тваринах, проведене 2021 року, показало, що ця трава може допомогти зменшити запалення, пов'язане з ожирінням.

4. Біофлавоноїди лимона

Їх отримують із м'якоті або білої частини грейпфрута, апельсина або лимона. Вони допомагають зрушити Ph в організмі - за підвищеної кислотності ви набираєте вагу, а коли Ph стабільний, схуднути набагато легше.

5. Рукола

Вона допомагає організму виробляти травний фермент, який сприяє метаболізму вуглеводів, пояснює Помрой.

6. Імбир

Імбир відомий тим, що знімає запалення і біль, але він також відіграє роль у втраті ваги, особливо серед жінок, завдяки своєму потенційному ефекту прискорення метаболізму. Метааналіз, проведений у 2019 році, засвідчив, що імбир може суттєво впливати на кількість жиру в організмі та вагу.

7. Кориця

Кориця містить антиоксиданти, які регулюють рівень тригліцеридів і тим самим знижують імовірність серцевого нападу. Дослідження 2022 року показало, що добавка кориці може значно знизити ІМТ і масу тіла.

8. Капсаїцин

Інгредієнт, що міститься в гострому перці, капсаїцин, має ефект прискорення метаболізму. В огляді 2023 року йдеться, що капсаїцин може чинити помірний вплив на вагу.

9. Камелія китайська

Як зазначають дієтологи, доведено, що чай із камелії зменшує запалення, прискорює метаболізм і спалює жир на животі.

10. Женьшень

В одному з досліджень було виявлено, що женьшень може боротися з жирінням завдяки своїй здатності змінювати склад мікробіоти кишечника. Огляд, опублікований у 2021 році в журналі "Фармакологічні дослідження - сучасна китайська медицина", повідомляє про зростаючу кількість досліджень, які передбачають, що женьшень може допомогти в боротьбі з ожирінням.

11. М'ята

М'ята - ефективний природний болезаспокійливий засіб і м'язовий релаксант, вона має підбадьорливі та спазмолітичні властивості, стверджують лікарі.

12. Ашвагандха

Дослідження показують, що ця лікарська рослина здатна знижувати рівень кортизолу (гормону стресу), а високий рівень стресу безпосередньо пов'язаний зі збільшенням ваги.

13. Корінь валеріани

Екстракт валеріани сприяє появі сонливості та може спричиняти седативний ефект, підвищуючи рівень нейромедіатора в центральній нервовій системі.

14. Олія чорного кмину

В олії чорного кмину було виявлено і виділено багато компонентів, зокрема ті, які можуть сприяти здоров'ю печінки, лікувати інфекції, допомагати травленню.

15. Конопляна олія

Конопляна олія активізує ендоканабіноїдну систему людини. Її було вивчено на предмет здатності знімати біль, нудоту і запалення, багато з яких є основними причинами небажаного набору ваги.

Раніше УНІАН розповідав про 11 спецій, які, на думку дієтологів, є джерелами поживних речовин, що приносять цілу низку переваг для здоров'я.

Вас також можуть зацікавити новини: