Середземноморська дієта вважається кращою / фото ua.depositphotos.com

Всупереч поширеній думці, здорове харчування не повинно мати нічого спільного з фанатичним контролем ваги, пише inverse.com.

Опубліковано рейтинг кращих дієт, заснований на думках 43 експертів, включаючи лікарів, дипломованих дієтологів і епідеміологів. Дієти оцінювали за повнотою харчування, ризиками та користю для здоров'я, довгостроковою стійкістю та науково обґрунтованою ефективністю.

Кращі дієти, на думку експертів

У топ-3 кращих дієт увійшли:

Відео дня

Середземноморська дієта. Ця дієта фокусується на цільнозернових продуктах, великій кількості фруктів та овочів, на рибі і м'ясі птиці. Вважається, що таке харчування максимізує усі необхідні нам поживні речовини, а також приносить задоволення від їжі. Численні дослідження, проведені протягом багатьох років, що вивчають вплив середземноморської дієти, показали, що вона покращує здоров'я. Тобто ця дієта, у першу чергу, сприяє цілісному здоров'ю, а не зниженню ваги.

DASHдієта. Мета цієї дієти - запобігти високому кров'яному тиску. Не дивно, що вона мало чим відрізняється від середземноморської. Також фокусується на нежирному білку, великій кількості цільнозернових продуктів і обмежує додавання цукру та насичених жирів. Унікальність цієї дієти полягає в обмеженні споживання солі. В цілому дослідження показали, що ця дієта допомагає зупинити гіпертонію і зберегти здоров'я серця.

Розумна дієта. Це суміш вищеописаних дієт. Вона націлена на боротьбу зі зниженням нейрокогнітивних функцій. Відзначається, що дані про те, чи уповільнює ця комбінована дієта зниження когнітивних функцій або запобігає деменції, потребують подальшого вивчення.

Раніше УНІАН писав, який диво-напій допоможе схуднути.

Вас також можуть зацікавити новини: