Невролог дав поради, як почати вести здоровий спосіб життя / фото ua.depositphotos.com

Напередодні 2024 року близько третини людей дадуть собі новорічні обіцянки. Як пише Fox News Digital, багато з них будуть пов'язані із бажанням вести довше та здоровіше життя.

Невролог і експерт з довголіття Бретт Осборн рекомендує дотримуватися п'яти перевірених принципів для поліпшення здоров'я:

Дотримуйтесь протизапальної дієти з низьким глікемічним індексом. Кожному продукту присвоюється оцінка від 0 до 100 залежно від того, як він впливає на рівень цукру (глюкози) у крові відповідно до глікемічного індексу. Продукти з низьким значенням шкали надають мінімальний вплив, тоді як більш високі бали вказують на більш сильний сплеск. Лікар радить їсти велику кількість жирів (оливкова олія, авокадо, горіхи а вершкове масло), щоб привчити своє тіло спалювати жир замість цукру і помірну кількість білка (з нежирного м'яса та риби) для підтримки м'язової маси.

Відео дня

Надайте пріоритет силовим тренуванням. За словами Осборна, вікова втрата м'язової маси пов'язана не тільки зі слабкістю, але і зі зниженням когнітивних функцій, тому так важливо захищати м'язи за допомогою силових тренувань. П'ять"базових, але ефективних" вправ, які є основою будь-якої програми силових тренувань: присідання, жим лежачи, станова тяга, верхній прес, підтягування.

Слідкуйте за своїм кров'яним тиском. Немає більш простого способу знизити ризик вікових захворювань, ніж контролювати свій кров'яний тиск, зазначив доктор. Він рекомендує придбати автоматичний вимірювач артеріального тиску і записувати свої щоденні показання. На думку лікаря, найкращий спосіб підтримувати здоровий артеріальний тиск - це правильне харчування, щоденні фізичні вправи та зусилля щодо зменшення стресу. Такі добавки, як магній, екстракт буряка та омега-3 жирні кислоти, також можуть допомогти знизити артеріальний тиск.

Регулярно робіть аналіз крові. У міру старіння людей запалення посилюється, рівень гормонів падає, і регулювати рівень цукру в крові стає все важче, попередив Осборн. Аналіз крові допоможе вчасно втрутитися і підправити той чи інший показник за необхідності.

Тримайте рівень стресу під контролем. Осборн зазначив, що оптимальне управління стресом є одним з найважливіших, але часто ігноруваних факторів загального стану здоров'я. Ключовим є управління гормоном стресу кортизолом. Хронічно підвищений рівень пов'язаний з гіпертонією, резистентністю до інсуліну або переддіабетом, а також низьким рівнем тестостерону, останній з яких впливає на рівень енергії та лібідо, сказав лікар.

Раніше УНІАН писав, що були розкрито 7 секретів довголіття, які виділяють дослідники.

Вас також можуть зацікавити новини: