Є породи котів, відомі особливим довголіттям / фото Dim Hou / Pixabay

Якщо ви власник кота, вам, звичайно ж, хотілося б, щоб ваш улюбленець жив вічно. Хоча це може бути нереально, найкращий вихід - вибрати породу котів, яка відома своїм довголіттям. Якщо ви шукаєте котячого компаньйона, який розділить з вами кілька десятиліть, зверніть увагу на одну з цих порід, і ви будете щасливі на довгі роки.

Портал marthastewart.com розповів про 10 порід котів-довгожителів.

1. Сіамські коти, які можуть жити до 15 років, а також відомі своїми вокальними та соціальними якостями.

Відео дня

2. Балінезійські коти - близькі родичі сіамських; фактично, єдина основна відмінність між ними полягає в тому, що у балінезійської кішки відбулася генна мутація, яка призвела до появи довшої шерсті. Середня тривалість життя цієї породи - від 15 до 20 років.

3. Бірманські коти також мають сіамського предка, що може пояснювати їхню схильність жити до 20-25 років. Деякі з них навіть доживають до 30 років.

4. Російські блакитні - красиві сірі коти, які можуть прожити від 10 до 20 років.

5. Перські коти відомі своєю розкішною довгою шерстю і спокійною поведінкою. Однак їх пласка морда може призвести до проблем з диханням, тому дуже важливо стежити за чистотою носових ходів і регулярно проводити грумінг. Вони можуть прожити до 20 років.

6. Коти породи менкс. Цих котів відрізняє відсутність хвоста - результат генної мутації. Середня тривалість життя менкса - від 15 до 18 років.

7. Орієнтальні короткошерсті. Якщо вам потрібна кішка, яку можна вигулювати на повідку, то орієнтальна короткошерста добре для цього підходить. Ця порода може жити до 10-15 років.

8. Коти породи сфінкс. Ці безшерсті створіння здатні дарувати багато любові. Через відсутність шерсті їх потрібно час від часу купати, щоб підтримувати шкіру в хорошому стані. Тривалість життя кішок-сфінксів становить від 8 до 14 років.

9. Коти породи регдолл - завжди милі на вигляд і з гарним характером, є чудовими сімейними компаньйонами. Вони можуть жити до 15 років і довше.

10. Американські короткошерсті відрізняються ласкавим характером, компактною статурою і круглою мордочкою. Дуже активна порода, яка може прожити до 20 років.

Раніше ми писали про 10 найрозумніших порід котів, чиї витівки не дадуть вам занудьгувати.

Вас також можуть зацікавити новини: