Дослідження зеленого чаю підтвердили його користь для здоров'я в усьому / фото ua.depositphotos.com

За твердженнями фахівців, якщо ви намагаєтеся скинути зайві кілограми, вам потрібно уникати солодких напоїв, таких як газована вода, оброблені соки і фірмові кавові напої. При цьому деякі напої дійсно можуть допомогти вам схуднути. Одним із найкращих прикладів цього є чай, пише BestLife.

Дієтологи назвали 8 видів чаїв для схуднення, які варто спробувати:

Зелений чай. Дослідження зеленого чаю підтвердили його користь для здоров'я в усьому: від когнітивних функцій до хвороб серця. За словами дієтологині Мішель Рутенштейн, зелений чай також є найбільш рекомендованим чаєм для схуднення: "Зі збалансованою дієтою і регулярними фізичними вправами він може допомогти прискорити метаболізм, полегшити окислення жирів та поліпшити чутливість до інсуліну, що допоможе досягти цілей зі зниження ваги".

Відео дня

Лимонно-імбирний чай. Це наступний найбільш рекомендований чай для схуднення. Корінь імбиру стимулює травлення і зменшує запалення, підтримуючи здоровий обмін речовин за кількома напрямками, розповіла дієтологиня Рейчел Річардсон. Експертка з харчування Хлоя Ворд додала, що "гінгерол, активна сполука імбиру, має термогенні властивості, які можуть збільшити витрату калорій та сприяти втраті жиру".

Чай Пуер. Це "ферментований чай, приготований з тієї самої рослини, що й зелений, улун і чорний чай", пояснила дієтологиня Колетт Міко. Його вже давно використовують у традиційній китайській медицині через його ефект зниження рівня холестерину, але деякі дослідження показують, що він також може "сприяти ліпідному обміну і зниженню ваги".

Чай Улун. Це частково окислений чай, що надає йому характерного смакового профілю, який знаходиться десь між свіжістю зеленого чаю і міцністю чорного чаю. За словами дієтологів, улун містить ті самі катехіни, що й зелений чай: "Одне дослідження показало, що чоловіки та жінки, які пили чай улун щодня протягом шести тижнів, втратили масу тіла, а також помітили поліпшення рівня тригліцеридів і холестерину. Дослідники вважають, що катехіни, які містяться в чаї улун, можуть сприяти контролю ваги за рахунок поліпшення ліпідного обміну".

Чай з корицею. Стабілізуючи рівень цукру в крові, чай з корицею може допомогти зменшити тягу до їжі та підтримати цілі зі зниження ваги, особливо для людей з резистентністю до інсуліну або діабетом 2 типу, зазначають фахівці. Дослідження підтвердили, що корицю "можна рекомендувати як добавку для зниження ваги під час лікування ожиріння.

М'ятний чай. Ментол може допомогти придушити апетит і зменшити тягу до солодкої або висококалорійної їжі, зазначила дієтологиня Ворд.

Чай Ерл Грей. Містить кофеїн і флавоноїди, які прискорюють обмін речовин та сприяють спалюванню жиру, кажуть фахівці.

Адаптогенний чай. За словами дієтологів, адаптогени являють собою "клас трав, коріння та інших рослинних речовин", і вони можуть "побічно сприяти обміну речовин": "Щоденне вживання адаптогенного чаю може підтримати реакцію вашого організму на стрес, що може допомогти поліпшити сон, і те, і інше сприяє обміну речовин".

Нагадаємо, раніше вчені з'ясували, що препаратом для схуднення можна лікувати хронічні хвороби нирок.

Вас також можуть зацікавити новини: