Існує безліч корисних продуктів і напоїв, які можна додати до свого раціону / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

У прагненні до довгого і здорового життя імунна система відіграє вирішальну роль, і один із найкращих способів зміцнити імунітет - змінити свій раціон. Імунна система - захисний механізм нашого організму від патогенів і хвороб - потребує підтримки і харчування для оптимального функціонування.

Видання She finds пише, що існує безліч корисних продуктів і напоїв, які можна додати до свого раціону, щоб зробити саме це.

Дієтологиня Крутіка Нанаваті розповіла про шість напоїв, що підвищують імунітет і не тільки зміцнюють захисні сили організму, а й сприяють поліпшенню загального самопочуття, потенційно продовжуючи наше життя.

Відео дня

Зелений чай

Зелений чай - це не лише смачний напій із кофеїном. Він має численні корисні властивості.

"Зелений чай - це потужне джерело антиоксидантів, особливо епігаллокатехіну галлату (EGCG), який, як було доведено, підвищує імунну функцію", - зазначила дієтологиня.

Ці антиоксиданти борються із запаленнями, захищають клітини від ушкоджень і зміцнюють імунну систему, підвищуючи функцію найважливіших Т-клітин.

Соки з цитрусових фруктів

Цитрусові фрукти, як-от апельсини, грейпфрути, лимони та лайми, містять велику кількість вітаміну С - поживної речовини, необхідної для запобігання інфекціям.

"Вітамін С відіграє найважливішу роль у підтримці різних клітинних функцій імунної системи і стимулює виробництво білих кров'яних тілець, необхідних для боротьби з інфекціями", - пояснила Нанаваті.

Включивши до свого щоденного раціону ці смачні соки, ви допоможете своєму організму працювати на повну силу і, можливо, навіть проживете довше.

Латте з куркумою

Турмерик, багатий на куркумін, може похвалитися потужними протизапальними та антиоксидантними властивостями. Нанаваті пропонує додавати куркуму в тепле молоко для приготування корисного лате.

"Її протизапальна дія має вирішальне значення для оптимального функціонування імунної системи, тим самим посилюючи імунну відповідь", - вказала вона.

Усе це може сприяти оздоровленню організму та подовженню життя.

Імбирний чай

Імбир давно використовується в медицині, особливо завдяки своїм протизапальним властивостям.

"Гінгерол, біоактивна речовина в імбирі, може допомогти знизити ризик інфекцій, пригнічуючи ріст різних бактерій і, можливо, чинячи противірусну дію", - наголосила фахівець із харчування.

Потягуючи смачний імбирний чай, ви зможете не тільки зігріти своє тіло зсередини, а й зберегти його здоровим якомога довше.

Ягідні смузі

Такі ягоди, як чорниця, полуниця і малина, мають величезну кількість корисних властивостей. Вони містять велику кількість антиоксидантів, особливо флавоноїдів, які необхідні для імунного захисту. Нанаваті підкреслює, що "регулярне вживання ягід може посилити імунні реакції, зменшити запалення і захистити від окисного стресу".

Бульйони

Кісткові або овочеві бульйони - фантастичне доповнення до вашого раціону, і не тільки як інгредієнти для супів! З них також виходять чудові солоні напої. Бульйони багаті вітамінами і мінералами, необхідними для підтримки імунітету.

"Високий вміст цинку, селену та інших мінералів у бульйонах може зміцнити імунну систему і підтримати її здатність боротися з інфекціями", - зазначила дієтолог.

Раніше УНІАН писав, що відбувається з вашим тілом, коли ви п'єте смузі щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: