Ці десять чаїв вирізняються з-поміж інших особливою користю для здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Незалежно від того, насолоджуєтеся ви чаєм із льодом чи гарячим чаєм - це надзвичайно корисний напій, який можна пити щодня. Але деякі сорти чаю є найкориснішими для щоденного вживання.

Як пише портал RealSimple, загалом існує два основних типи чаю - трав'яні чаї - це будь-які чаї, виготовлені з таких рослин, як фрукти, зерна, квіти, спеції, коріння та трави, і чаї, отримані з рослини Camellia sinensis, листя якої збирають і обробляють спеціальними способами для виробництва чорного, зеленого, білого чаю та чаю улун.

Ось десять найкращих для здоров’я чаїв, на які варто звернути увагу.

Відео дня

Чорний чай

Одним із найпоширеніших сортів чаю є чорний чай, який має глибокий та інтенсивний смак, а також вищий вміст кофеїну порівняно з іншими видами. Також поліфенольні сполуки чорного чаю допомагають підтримувати здоров’я серця, позитивно впливаючи на артеріальний тиск і рівень холестерину. Вони також сприяють покращенню імунітету, кишечника, мозку та обміну речовин.

Імбирний чай з куркумою

Куркумін у куркумі має протизапальну дію, а речовини, що містяться в імбирі, полегшують біль і покращують травлення. 

Зелений чай

Зелений чай містить менше кофеїну, ніж чорний чай, приблизно 30 мг на чашку. Крім привабливого смаку, зелений чай містить біоактивні сполуки, які допомагають зміцнити імунітет, здоров’я серця, кишечника та обмін речовин.

Чай з лимоном

Лимон містить вітамін С, який допомагає боротися із запаленням і зміцнювати імунітет.

Білий чай

У ньому, як правило, приблизно на 15 відсотків менше кофеїну, ніж у зеленому чаї. Білий чай має багато тих самих сполук, що й чорний і зелений чай. Він також містить l-теанін - амінокислоту, яка підтримує когнітивні функції, а також імунітет і здоров’я серця. Встановлено, що білий чай потенційно допомагає загоєнню ран і здоров’ю шкіри.

Чай з гібіскусу

Цей чай не містить кофеїну. Дослідження показали, що чай з гібіскусу підтримує здоров’я серця, регулюючи артеріальний тиск і рівень холестерину,  а також допомагає стабілізувати цукор у крові.

Чай Ерл Грей

Це чорний чай, приправлений олією бергамоту. Бергамот стимулює природне вироблення травних ферментів і розслаблює м’язи травного тракту, щоб полегшити спазми, гази або здуття живота.

М'ятний чай

Чаї з м’ятою діють як ноотропи, які допомагають покращити такі когнітивні функції, як пам’ять, концентрація та концентрація. Ці чаї без кофеїну також можуть допомогти полегшити здуття живота та інші проблеми з травленням, а також допомогти при кашлі та полегшенні інфекції носових пазух.

Чай улун

Чай улун, знаходиться десь між зеленим і чорним чаєм з точки зору вмісту кофеїну та міцності смаку. Однак він поєднує в собі користь для здоров’я обох різновидів, містячи велимку кількість сполук для  підтримки серця, мозку, обміну речовин, кишечника та імунітету.

Ромашковий чай

Ромашкою можна насолоджуватися в будь-який час доби, адже вона не містить речовин, які викликають сонливість або присипляють. Водночас такий чай підтримує травлення та заспокоює. Встановлено, що ромашка допомагає полегшити симптоми тривоги, а також має протизапальні, метаболічні та імунні властивості.

Раніше дієтологи назвали 8 найкорисніших напоїв, якими можна втамувати спрагу.

Вас також можуть зацікавити новини: