Визначено види сиру з найнижчим вмістом натрію, пише eatthis.com.
"Хоча натрій є важливим мінералом, який допомагає регулювати баланс рідини, нервову функцію і м'язові скорочення, вживання надто великої кількості натрію може призвести до проблем зі здоров'ям, таких як високий кров'яний тиск, хвороби серця та інсульт", - йдеться в публікації.
За даними Управління з контролю за продуктами і ліками США, їжа містить мало натрію, якщо в ній до 140 міліграмів або менше на порцію.
Фахівці з Американської кардіологічної асоціації рекомендують обмежити споживання натрію до не більше 2300 міліграмів на день. Для людей з високим кров'яним тиском або проблемами з серцем ідеальна межа натрію становить 1500 міліграмів на день.
Сир із низьким вмістом натрію - шість видів
Маскарпоне. Добре підходить для десертів, але також може використовуватися в солоних стравах або як намазка.
Рікотта. Містить мало натрію і багато кальцію. Додавайте його до страв із пасти, як-от лазанья або фаршировані черепашки, або змішуйте його з тістом для млинців для багатшої, повітряної текстури.
Швейцарський. Популярний сир з характерним горіховим смаком і твердою текстурою. Використовуйте його для приготування класичного сендвіча з сиром на грилі на цільнозерновому хлібі або додайте в омлет зі шпинатом.
Вершковий сир. Змішайте його з простим грецьким йогуртом, лимонним соком і часником для легшого насиченого протеїном соусу або додайте невелику кількість у соус марінара, щоб надати йому кремоподібності.
М'який козячий сир. Містить менше натрію, ніж багато сирів з коров'ячого молока, і його пікантний смак добре поєднується з різними стравами.
Моцарелла. Універсальний сир із низьким вмістом натрію, який можна додавати до різних страв. Викладіть шарами свіжі скибочки моцарели зі стиглими помідорами та свіжим базиліком, скропленим бальзамічним оцтом і оливковою олією, або перемішайте молодий шпинат зі свіжими полуницями, горіхами та маленькими кульками моцарели.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, скільки сиру потрібно їсти на день.