Експерти розповіли, що потрібно їсти перед сном, щоб швидко заснути/ ua.depositphotos.com

Дуже багато людей через безсоння сплять недостатню кількість часу. Однак учені з'ясували, що якщо з'їсти перед сном кілька скибочок сиру, це допоможе заснути за рекордно короткий час.

Як пише HealthDigest, згідно з дослідженням 2023 року, боротися з безсонням допоможе триптофан, амінокислота, що підтримує вироблення гормонів серотоніну та мелатоніну, які покращують сон. Хоча вважається, що основним джерелом триптофану є індичка, молочні продукти також багаті на цю незамінну амінокислоту, особливо тверді сири. При цьому експерти закликають віддавати перевагу сиру чеддер - він не тільки дуже смачний, але в ньому також на 60% більше триптофану, ніж, наприклад, в індичці. А що більше триптофану, то сонливіше ми почуваємося через збільшення вироблення серотоніну і мелатоніну.

Опитування, проведене Британською радою з сирів, показало, що, з'ївши близько 80 грамів сиру перед тим, як лягти спати, 75% учасників вдалося швидко та міцно заснути.

Відео дня

Якщо вам не подобається чеддер, існує безліч інших сирів, що сприяють сну, які також можуть допомогти. М'який сир є одним із таких варіантів, оскільки вміст білка в ньому також сприяє виробленню триптофану. Також сир моцарелла, наприклад, містить майже вдвічі більше триптофану порівняно з індичкою.

Однак триптофан - не єдина сполука в сирі, яка може сприяти сну. За словами дієтологів, сир містить кальцій, магній і калій, які важливі для зменшення м'язових спазмів і підтримання здорового кров'яного тиску, а також можуть допомогти вам заснути і продовжувати спати.

Раніше вчені назвали 5 продуктів, які допоможуть вам добре висипатися вночі.

Вас також можуть зацікавити новини: