Жінка з дитинства ненавиділа фізкультуру, але змогла скинути 25 кілограмів / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, фото Telegraph

Жінка з дитинства ненавиділа фізкультуру, але змогла скинути 25 кілограмів завдяки тому, що знайшла власний шлях до їжі та фізичної активності.

Йдеться про історію британки Фіони Доусон, яка майже після року роздумів звільнилася з керівної посади в роздрібній мережі одягу-люкс, щоб зосередитися на своєму здоров'ї. Вона розповіла про свій шлях The Telegraph.

Жінка десятиліттями йшла до високої посади, але постійний стрес, який вона отримувала через специфіку роботи у сфері маркетингу, довів її до ожиріння. Одного разу, під час медового місяця з чоловіком у Канаді, вона звернула увагу на власне фото у спідній білизні. 

Відео дня

"Я знала, що у мене трохи великий розмір, але не усвідомлювала жах ситуації по-справжньому, поки не побачила свої фотографії. Коли я повернулася до Великобританії, я вирішила, що збираюся присвятити свій час фізичним вправам з персональним тренером і налагодити своє харчування", - розповіла Фіона.

Вже за перші пів року вона змогла схуднути приблизно на 25 кг, концентруючись на тому, щоб бути здоровою. 

"Все почалося з фізичних вправ. Я навчився деяким базовим домашнім силовим вправам з гантелями та штангою. Я також почала більше ходити пішки, що поступово переросло в біг на 5 км тричі на тиждень. Я не могла повірити, що з часом почала любити фізичні вправи", - зізналася британка.

За її словами, вони з дитинства ненавиділа спорт, і ще за шкільних часів робила все, щоб пропустити уроки фізкультури. Однак помітні зміни у вазі та "нові" вигини у фігурі, які почали помітно змінюватися після того, як вона зайнялася спортом, дали додаткову мотивацію. 

Наразі у свої 53 роки Фіона перестала бігати через проблеми з суглобами (у 50 їй замінили тазостегновий суглоб), але вона зберігає фізичну активність. "У свої 53 роки я все ще проходжу від 12 000 до 14 000 кроків на день і зазвичай роблю три силові тренування на тиждень", - уточнила вона.

Щодо їжі, Фіона каже, що ніколи не мала проблем з вибором продуктів харчування. Причиною зайвої ваги були неконтрольовані порції їжі. "Моєю проблемою був контроль порцій. Щовечора я з'їдала стільки ж, скільки і мій чоловік, але він набагато міцніший і більший за мене, тому може з'їсти набагато більше", - вказала жінка.

Її вихід з ситуації полягав у підрахунку калорій. Такий метод дозволяв контролювати порції, їсти достатню кількість корисних макроелементів (білків, клітковини, вітамінів тощо), і при цьому дозволяти собі щось солодке.

"Я завжди була організованою людиною, і коли я точно знаю, що я їм, мені набагато легше підтримувати дефіцит калорій. Тому в дев'яти випадках з 10, куди б я не йшла, я беру з собою запакований ланч, навіть якщо це перукарня. Звісно, час від часу я можу купити готову піцу, бо це зручно, або ж на заваді стають особисті соціальні плани", - стверджує вона. 

За словами Фіони, зараз вона задоволена своїм життям та результатом. У професійному плані - вона змінила роботу на спеціаліста зі здорового харчування у супермаркеті, тому може допомагати порадами іншим та отримувати менше стресу, а у плані здоров'я - змогла скинути близько 25 кілограмів. Цьому на заваді не змогла стати навіть менопауза, яка прийшла до Фіони зі смертю мами. 

Приклади, що їсть Фіона

  • Її типовий сніданок: омлет з трьох яєць з трьома медальйонами бекону, 25 г бринзи, двома в'яленими помідорами та жменею шпинату.
  • Перекуси: шоколадний протеїновий батончик, один банан, зважена порція горіхів, домашнє маленьке лате з мигдальним молоком.
  • Обід: багатонасіннєвий бублик зі шматочками курячої грудки, 30 г авокадо та листя салату, сочевичні чипси, Babybel light, жменя помідорів черрі.
  • Закуски: сацума, яблуко.
  • Вечеря: курка в арахісовому маслі та цільнозерновий рис з міні-паличкою шоколадного морозива для пудингу.
  • Перекуси: корисні снеки або пачка з чотирьох міні-батончиків "Джеммі Доджерс".

Головні поради від Фіони тим, хто хоче схуднути:

  1. Сплануйте своє щотижневе харчування, щоб знати, що і коли їсти, і не зіткнутися з ситуацією, коли на обід є лише бутерброди.
  2. Заплануйте свої тренування. Можна вести особистий щоденник та записувати там свої кроки по днях та інші фізичні навантаження.
  3. Відстежуйте розміри свого тіла. Замість того, щоб дивитися на цифру вагів, Фіона радить орієнтуватися на сантиметр - він вірніше підкаже, де і як ви схуднули. 

Ось, як Фіона виглядає зараз:

Фіона Доусон після того, як скинула майже 25 кілограмів  / фото The Telegraph

Жінка схуднула на 36 кілограмів - історія Лізи Марі Паскуале

Раніше ми також ділилися історією Лізи Марі Паскуале. В її випадку, схуднення на 36 кілограмів відкрило для неї двері до зіркової кар'єри. Зараз Паскуале доволі популярний фітнес-тренер з понад 740-ма тисячами підписників у TikTok. Переважну частину зайвої ваги вона скинула лише за рік. Як це вдалося - читай у матеріалі.

Вас також можуть зацікавити новини: