Джеймі Олівер розкрив рецепт смачної курки, скористайся ним на Хелловін.
Немає нічого кращого, ніж смачна вечеря у колі близьких. Запашну курку з хрумкою скоринкою можна подати як буденну вечерю, щоб потішити рідних, а можна зробити її головною стравою свята.
До речі, в ніч проти 1 листопада в Британії, США та багатьох країнах Європи святкують язичницьке свято Хелловін. В Україні ця традиція теж популярна, то чому б не зустріти свята делікатесом британського шеф-кухара Джеймі Олівера. Він обіцяє, що м'ясо буде "танути" в роті, а шкірка хрумкатиме не гірше за страви бабусі в дитинстві. Рецепт курки опублікувало видання Express.
Страва розрахована на 4 осіб. Її можна доповнити гарніром з картоплі.
Інгредієнти для курки від Джеймі Олівера:
Важливий момент підготовки: слід дістати курку з холодильника за 30 хвилин до початку приготування, щоб вона встигла нагрітися до кімнатної температури. Страву будемо запікати в розігрітій до 240°C духовці.
Цей час можна використати для приготування смачної підливки, якщо ви любити поливати соусом курку.
Коли м'ясо трохи постояло, робимо акуратні надрізи ножем між ніжкою і грудкою. Розрізаємо суглоб і відтягуємо ніжку курки. Це треба зробити з обох боків. Також потрібно розрізати кожну ніжку (між стегном і гомілкою). Таким чином в нас вийде чотири порції "блискучого" м’яса. Їх можна одразу розкласти по тарілках. Далі розрізаємо інші частини курки: робимо розріз уздовж грудини та вирізаємо одну сторону, потім те саме робимо з іншою. Якщо не впевнені у своїх силах, можна це зробити і руками: виймаємо всі смачні частинки м'яса та розкладаємо на тарілку з улюбленими гарнірами.
Якщо не до кінця зрозуміли, де і як слід робити розрізи на м'ясі, радимо подивитися приклад у відео від Джеймі Олівера:
Не обов'язково якось по особливому нарізати курку: якщо любите обгризати кісточки тощо, можете родиною налягати на страву, як вам зручно. Головне, щоб курочка вам смакувала.
Раніше топ-кухар Британії також показав, як легко зварити яйця пашот. Він розкрив, що в деяких цей процес не виходить, адже вони беруть не свіжі яйця. Але є ще кілька секретів, як зробити таке яйце за 3 хвилини, але таким чином, щоб воно нагадувало сир моцарела. Рецепт яєць пашот від Джеймі Олівера читай тут.