
Курка - дієтичний продукт, який можна готувати як завгодно: в мультиварці, на сковороді або в духовці. Звісно, смажене м'ясо або птицю складно назвати ідеальною стравою для прихильників правильного харчування, але незвичайні страви з стегенець варті того, щоб внести поправки в повсякденний раціон.
Раніше ми ділилися секретом, чому курка в молоці - це неймовірно смачно.
- Курячі стегенця в майонезно-часниковому соусі
- Курячі стегенця з капустою в рукаві
- Курячі стегенця в грибному соусі
- Курячі стегенця в карамелі
Курячі стегенця в майонезно-часниковому соусі

- Курячі стегенця - 1,5 кг (4 шт.)
- Майонез - 120 г
- Часник - 6 зубчиків
- Сіль - за смаком
- Перець мелений (суміш перців) - 1/5 ч.л.
- Паприка мелена - 1 ч.л.
- Перець червоний гострий мелений - 1/3 ч.л.
Стегенця промити, висушити паперовими рушниками. Розігріти духовку до 200°C. Часник очистити, подрібнити, викласти в миску. Туди ж додати майонез, паприку та гострий перець. Стегенця натерти сіллю і соусом, викласти в рукав, покласти у форму для запікання або на деко.
Запікати 50-60 хвилин при 200°C (час і температуру можна регулювати залежно від особливостей вашої духовки). Наприкінці перевірити готовність - проколоти ножем або виделкою. Якщо виділяється прозорий сік - курка готова.
Курячі стегенця з капустою в рукаві
- Курячі стегенця - 700 г (2 шт.)
- Капуста білокачанна - 800 г
- Кетчуп - 2 ч.л
- Олія рослинна - 30 мл (2 ст.л)
- Паприка мелена - 1/2 ч.л
- Каррі - 1/3 ч.л
- Часник сушений - 1/2 ч.л
- Перець мелений (суміш перців) - 1/5 ч.л.
- Сіль - 3/4 ч.л (за смаком)
Курячі частини промити, обсушити, розігріти духовку до 180°С. Качани капусти вимити, розрізати навпіл так, щоб вийшло 2 кола приблизно по 3 см завтовшки. Посолити їх зверху та змастити кетчупом, полити олією.
Читайте такожСитні закуски з лаваша: 3 неймовірних страви за 10 хвилинпосолити, посипати перцем, паприкою, часником і карі, змастити олією. Перекласти курячі стегенця на капустяні кола, помістити заготовки в рукав для запікання. Рукав зав'язати, проткнути зубочисткою кілька разів, якщо отвори для виходу пари відсутні. Запікати курку 30-40 хвилин за 180°С. Потім розкрити рукав зверху, збільшити температуру до 200°С і запікати ще 10 хвилин до утворення скоринки.
Курячі стегенця в грибному соусі

- Курячі стегенця - 2 шт.
- Вино біле - 100 мл
- Печериці - 100 г
- Гірчиця - 1 ст.л.
- Масло вершкове - 20 г
- Чебрець свіжий - 2 гілочки
- Бульйон курячий - 150 мл
- Вершки - 50 мл
- Часник - 1 зубчик
- Олія оливкова - 1 ст.л.
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Стегенця промити, обсушити, розрізати на дві частини так, щоб стегно і гомілка були окремо. Печериці вимити, почистити, нарізати на 4 частини. Часник нарізати пластинами. На сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити курячі частини на сильному вогні до утворення скоринки, потім перекласти на тарілку.
Читайте такожЯк приготувати лазанью вдома: 4 рецепта італійської стравигриби та часник 5 хвилин, додати вино і дати йому випаруватися. Потім влити бульйон, тушкувати 5-7 хвилин. Додати гірчицю, через кілька хвилин влити вершки та перемішати. Викласти соус у форму для запікання, зверху - куряче м'ясо. Посолити, поперчити, посипати чебрецем. Запікати в духовці 20-25 хвилин за 180°С.
Курячі стегенця в карамелі
- Курячі стегенця - 3 шт
- Вода - 90 мл
- Цукор - 2 ст.л
- Сіль - 0.5 ч.л
Стегенця вимити, обсушити, проткнути кілька разів шпажкою внутрішній бік курячих частин. У сотейник всипати цукор і сіль, розтопити на сильному вогні. Не помішувати, просто чекати, поки цукор карамелізується. Після цього відразу швидко його перемішати до розчинення. Щойно пісок перетвориться на карамель, влити воду, перемішати, потримати на вогні 2-3 хвилини і зняти сироп із плити.
Курку викласти в миску, зверху залити карамеллю, перемішати і залишити на 15 хвилин. Викласти стегенця у форму для запікання або на деко, знову залити сиропом. Запікати 40-50 хвилин за 200°С.