Ілюстрація / REUTERS

Група вчених запропонувала новий метод очищення атмосфери Землі від вуглекислого газу, який є однією з причин глобального потепління.

Читайте такожУ Нью-Йорку хочуть заборонити хмарочоси зі скла і сталі (відео)

Про це повідомляє News UA. Застосування нової технології дозволить вченим перетворювати в твердий камінь вуглекислий газ, попадання якого в атмосферу нашої планети називають однією з головних причин глобального потепління і зміни клімату.

Відео дня

Вчений-геолог Сандра Оск Снаєбйорнсдоттір каже, що технологія у своїй реалізації нагадує процес поглинання СО2 базальтом, однак у природі цей процес займає тисячі років, а технологічний підхід дозволяє помітно прискорити його.

Метод став результатом спільної роботи дослідників, залучених до ісландського наукового проекту «CarbFix», компанії «Reykjavik Energy», Університету Ісландії, Французького національного центру наукових досліджень і Колумбійського університету в США.

Він передбачає захоплення вуглекислого газу за допомогою пари, перетворення його в конденсат і розчинення у воді, після чого отримана речовина відправляється на кілометр углиб під землю і під впливом високого тиску вступає у взаємодію з базальтом, даючи початок процесу мінералізації.

Як повідомляв УНІАН, раніше вчені знайшли в Середземному морі новий острів з пластикового сміття.