Розчин знаходився в одній з посилок / фото: прес-служба ДСНС області

У місті Старокостянтинів Хмельницької області стався витік небезпечної хімічної речовини «Норіл».

Про це повідомляє прес-служба ДСНС області.

Читайте такожДля жителів територій в басейні річки Рось небезпеки немає - спеціаліст

Відео дня

Повідомлення про те, що на одному із поштових відділень міста Старокостянтинів стався витік хімречовини, надійшло у понеділок, 10 червня, об 11:47.

Одразу до місця події було спрямовано 2 одиниці техніки та 8 чоловік особового складу ДСНС, які в найкоротші терміни за допомогою спецзасобів ліквідували наслідки розливу небезпечної речовини.

Як з'ясувалося згодом небезпечною речовиною виявився "Норіл", який застосовується для захисту сільськогосподарських культур від шкідників. Розчин знаходився в одній з посилок.

Через механічне пошкодження пластикова тара розгерметизувалася, і її вміст потрапив в навколишнє середовище.

Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

Фото: прес-служба ДСНС області
Фото: прес-служба ДСНС області

Як повідомляв УНІАН, вранці 9 червня у селі Збаржівка Погребищенського району Вінницької області вантажний мікроавтобус Mercedes Benz Sprinter з’їхав у ставок, перекинувся й загорівся. Вогнем було пошкоджено каністри з гербіцидами та стимуляторами росту для сільгоспрослин, вміст яких (близько 800 л) потрапив у ставок та надалі – у річку Рось. Представники Держпродспоживслужби та Державної екологічної інспекції відібрали проби води зі ставка та річки.

9 червня о 23:00 було припинено роботу Білоцерківської насосно-фільтрувальної станції, яка забезпечує водою Білу Церкву та Умань.