Ілюстрація / УНІАН

Чиновники Харківського лісгоспу вкрали лісу на суму, що істотно перевищує ту, про яку повідомлялося раніше. Зараз мова йде вже про 58,5 мільйона гривень.

Про це повідомила перший заступник директора Держбюро розслідувань Ольга Варченко у своєму пості в Facebook.

"Апдейт у справі харківських лісничих, які, за попередньою інформацією, організували незаконну вирубку лісу на території ДП «Жовтневий лісгосп». Сьогодні отримали нові результати судово-економічної експертизи, яка встановила, що сума збитку – майже 58,5 мільйона гривень", - написала Варченко.

Відео дня

Вона також уточнила, що розслідування в цьому кримінальному провадженні триває за ч. 2 ст. 364 ККУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або здійснювати певну діяльність протягом 3 років, а також штраф – від 500 до 1000 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДБР почало кримінальне провадження стосовно службових осіб Харківського лісгоспу, які вкрали цінних порід деревини на суму майже 24 мільйони гривень.