Ілюстрація / УНІАН

Державне бюро розслідувань проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому щодо лісничих Харківського лісгоспу. Їх підозрюють в організації масової незаконної вирубки деревини цінних порід на території ДП «Жовтневий лісгосп».

Про це у своєму Facebook повідомила Ольга Варченко, перший заступник директора ДБР.

"Зараз проводимо досудове розслідування за цим фактом. Слідчі Центрального апарату ДБР вже встановили, що з вересня 2018 року по червень 2019 службові особи лісгоспів в Харківській області здійснили незаконну вирубку лісу на суму 23,8 мільйона гривень. Таку суму встановила судово-економічна експертиза, проведена клопотанням Бюро", - написала Варченко в пості.

Відео дня

Вона також зазначила, що лісничі вирубували в основному найбільш цінні породи деревини – дуб, клен, ясен. За її словами, своїми діями вони завдали тяжкої шкоди лісовому господарству та державного бюджету. Тому відповідати перед законом за ч. 2 ст. 364 ККУ – зловживання службовим становищем у корисливих цілях або на користь інших осіб, яке мало тяжкі наслідки.

Санкція статті передбачає ув'язнення терміном від 3 до 6 років із забороною обіймати певні посади або здійснювати певну діяльність протягом 3 років, а також штраф – від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів громадян.