Емманюель Макрон / REUTERS

Президент Франції Емманюель Макрон не впевнений, що скарга 16-річної шведської екоактивістки Грети Тунберг в Комітет ООН з прав дитини є «ефективним» способом боротьби зі зміною клімату.

Читайте такожМарсіанські пейзажі: лісові пожежі в Індонезії "розфарбували" небо у "кривавий" колір (відео)

За словами французького лідера, «занадто радикальні погляди ведуть до поляризації суспільства». З такою заявою Макрон виступив у вівторок, 24 вересня, в ефірі радіостанції Europe 1, передає Rfi.fr.

Відео дня

«Будь-яка мобілізація молодих або не дуже молодих людей корисна. Але вони мають концентруватися на тих, хто намагається блокувати [боротьбу зі зміною клімату]. У мене немає відчуття, що це роблять сьогодні французький або німецький уряд», – зазначив Емманюель Макрон.

Напередодні Грета Тунберг виступила з трибуни ООН з гнівним зверненням до учасників саміту з проблем зміни клімату. 16-річна екоактивістка звинуватила їх у тому, що «своїми пустими промовами вони вкрали її дитинство».

Разом з 15 іншими школярами вона подала скаргу до Комітету ООН з прав дитини проти п'яти країн – Аргентини, Бразилії, Туреччині, Німеччині та Франції. Тунберг звинувачує ці країни в тому, що вони недостатньо борються зі змінами клімату і тим самим порушують конвенцію ООН про права дитини.