Австралія \ REUTERS

В Австралії через масштабні лісові пожежі, які тривають з осені минулого року, під загрозою опинилися більше 1 млрд тварин.

Читайте такожЛісові пожежі в Австралії: влада попередила про нову хвилю екстремальної спеки

Про це повідомляється на сайті університету Сіднея. Відповідну оцінку навів професор університету Кріс Дікман. 

Відео дня

Професор Дікман пояснює, що тварини, які зараз рятуються втечею від пожеж, повернуться чи знову з'являться в районах, де немає ресурсів для виживання. "Інші стануть жертвами хижаків, таких як дикі кішки і руді лисиці. Навіть ті птахи або тварини, які можуть бігти в незачеплені райони, не зможуть успішно конкурувати з тваринами, які вже живуть там, і можуть загинути протягом короткого часу", - зазначив Дікман.

Влада трьох штатів Новий Південний Уельс, Південна Австралія і Вікторія - попросили громадян покинути зони ризику через екстремальну пожежну небезпеку. За прогнозами місцевого метеобюро, підвищена пожежна небезпека збережеться до вечора 11 січня.

Вогонь охопив південно-східне узбережжя Австралії в жовтні 2019 року. Загинуло понад 20 осіб, а також не менше 8 тис. коал. У деяких районах були зафіксовані вогняні торнадо. Австралія направила на гасіння пожеж 3 тис. військових. На відновлення після пожеж влада країни виділить близько $1,4 млрд.