Врятовану коалу назвали Льюїс / скріншот

Коала, яку врятували від вогню у лісовій пожежі в Австралії, померла.

Ветеринари у госпіталі для коал Порт Макварі прийняли рішення приспати врятовану коалу, яку назвали Льюїс, оскільки стан тварини погіршився, повідомляється на сторінці лікарні в Facebook.

Читайте такожВ Австралії створять центри реабілітації тварин, які постраждали від лісових пожеж (відео)

У коали були опіки на лапах, грудях та інших частинах тіла, їй давали знеболювальне та цілодобово доглядали. Тварині зробили загальний наркоз, аби замінити пов'язки та оцінити її стан. На жаль, він виявився невтішним. Хоча лікарі й були готові, що стан коали погіршиться перед тим, як піти на одужання, однак кращим він не ставав.

"Сьогодні ми ухвалили рішення приспати Льюїса", - йдеться у повідомленні госпіталю. Лікарі наголосили, що головне для них - добробут тварин, саме тому і довелося піти на такий крок.

Нагадаємо, відео порятунку, на якому австралійка Тоні Догерті використовує свою сорочку, аби обгорнути коалу, облетіло увесь світ. Тварину австралійка помітила, коли та переходила дорогу, охоплену вогнем. Жінка кинулась на допомогу, загорнувши постраждалу коалу у сорочку та поливши імпровізовану ковдру водою. Після цього вона негайно повезла сумчастого до лікарні.

Відео: The Sun