Тюльпанові поля у Нідерландах / blogspot.com

У Нідерландах фермери раніше ніж зазвичай почнуть обламувати голівки квітучих тюльпанів, щоб відвадити людей, які масово фотографуються у квітах і наражають себе на небезпеку зараження коронавірусом.

Читайте такожВ Амстердамі роздали 200 тисяч тюльпанів (фоторепортаж)Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на видання Omroep West.

Незважаючи на заклики мерів, в суботу та неділю в регіоні Болленстрек, який спеціалізується на вирощуванні цибулин тюльпанів, нарцисів і гіацинтів, було дуже жваво. Людей не зупиняли дорожні бар’єри, закриті провінційні дороги – вони все одно прибували в поля сфотографуватися серед квітів.

Відео дня

З цієї причини фермер Саймон Пеннінгс, який займається вирощуванням цибулин тюльпанів, прийняв рішення з понеділка почати обламувати голівки квітучих тюльпанів – помітно раніше, ніж це робиться зазвичай.

«Ми збираємося позбавити плантації певних типів квітів. В результаті кольори на тюльпанових полях зникнуть і це зробить їх менш привабливими для  людей», – пояснив він.

Раніш УНІАН повідомляв, як на Одещині в заповіднику «Тузловські лимани» з браконьєрських сіток створили екоострів для птахів.