Острів зробили з браконьєрських сіток / Фото: Іван Русєв

На Одещині, на території національного природного парку «Тузловські лимани» створили з браконьєрських сіток екологічний острів для птахів під назвою «Камбала глоса».

Як повідомив відомий еколог, співробітник заповідника Іван Русєв, працівники парку спільно з волонтерами із села Приморське Татарбунарського району побудували екоострів на озері Малий Сасик на кордоні «Тузловська Амазонія».

«В основу острова пішли браконьєрські сітки, над ними понад 200 снопів очерету, а зверху м'яка трава і солома. Площа острова 100 кв. м. Він має форму камбали глоси - однієї з найзвичайніших видів риб Тузловських лиманів», - повідомив Русєв.

Відео дня

Читайте такожКораловий риф біля берегів Австралії знову переживши масове вимирання

Будівництво острова присвятили пам'яті нещодавно померлого жителя Приморського - охоронця парку Анатолія Запорожана.

Русєв висловив надію, що на острові поселяться птиці, які прилетіли з Африки.

Довідка УНІАН. «Тузловські лимани» - національний природний парк, розташований на території Татарбунарського району Одеської області. Створений 1 січня 2010 року. Площа - 27 865 га. Загальна площа водних дзеркал водойм - 206 кв. км. Система озер, розташованих в парку, має статус водно-болотних угідь міжнародного значення, відповідно до Рамсарської конвенції, з особливим охоронним режимом. Кордон Приморського відділення парку «Тузловська Амазонія» є пунктом охорони і візит-центром однойменного туристичного маршруту.

Як повідомляв раніше УНІАН, Україна — велика країна, і вибрати найбільш цікаві для відвідин місця буває нелегко: список дуже великий. Ми відібрали деякі автомобільні маршрути, які дозволять побачити різноманітні чудеса. Тим більше, що у зв'язку з карантином і майбутніми наслідками пандемії коронавірусу подорожі на власному транспорті стануть дуже актуальними для українців.