REUTERS

На території дерев, прилеглих до Чорнобильської АЕС, більш відомих як «Рудий ліс», 12-13 квітня спостерігалися локальні загоряння.

Читайте такожУ МВС розповіли про радіаційну ситуацію в Чорнобильській зоні

Про це Hromadske повідомила речниця управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Київській області Вікторія Рубан.

Відео дня

«Така категорія як «Рудий ліс»... сам ліс перестав існувати ще багато років тому, коли він був знищений і закопаний після аварії на ЧАЕС. Дійсно, є територія, яка умовно називається «Рудий ліс». Вчора-позавчора поблизу цих територій були осередки загоряння», - розповіла вона.

За словами речниці ДСНС, наразі всі ці осередки вже ліквідували.

Як повідомляв УНІАН, пожежа в Чорнобильській зоні почалась 4 квітня, тоді вогнем було охоплено 20 га. 7 квітня площа пожежі збільшилась до 35 га.

6 квітня правоохоронці затримали підозрюваного у спричиненні пожежі. Ним виявився 27-річний житель села Рагівка. Як пояснив молодик поліцейським, він поблизу закинутої місцевої ферми задля забави в кількох місцях підпалив дикорослу траву. Після чого вогонь вітром перекинуло далі, а він вже не зміг впоратися та загасити багаття.

Затриманому чоловіку вручено підозру у спричиненні пожежі за ч. 1 ст. 245 (Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України.