Оприлюднено мапу руху повітряних мас / скріншот

Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки оприлюднив мапу та прогноз переміщення потенційно забруднених повітряних мас внаслідок пожеж в Чорнобильській зоні відчуження на 13-14 квітня.

Читайте такожКілька кілометрів до ЧАЕС: пожежа у Чорнобильській зоні дісталася Прип'яті (фото)

Згідно з інформацією на мапі, 14 квітня повітря з охопленої вогнем Чорнобильської зони направлятиметься у бік Києва.

Відео дня

За інформацією ДСНС, станом на 7:00 14 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення спостерігається горіння трав’яного настилу та лісової підстилки окремими осередками.

До гасіння пожеж залучено 415 осіб та 98 одиниць техніки, в тому числі 3 літаки АН-32П та 3 вертольоти ДСНС, якими 13 квітня здійснено 227 скиди води – 538 тонн.

Як повідомляв УНІАН, пожежа в Чорнобильській зоні почалась 4 квітня, тоді вогнем було охоплено 20 га. 7 квітня площа пожежі збільшилась до 35 га.

6 квітня правоохоронці затримали підозрюваного у спричиненні пожежі. Ним виявився 27-річний житель села Рагівка. Як пояснив молодик поліцейським, він поблизу закинутої місцевої ферми задля забави в кількох місцях підпалив дикорослу траву. Після чого вогонь вітром перекинуло далі, а він вже не зміг впоратися та загасити багаття.

Затриманому чоловіку вручено підозру у спричиненні пожежі за ч. 1 ст. 245 (Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України.