dei.zt.ua

На Житомирщині екологи попередили незаконний видобуток піску. Про це УНІАН повідомили у прес-службі  Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

Як зазначається у повідомленні, цим відомством протягом останнього місяця вже вдруге виявлено та зафіксовано факт незаконного видобутку піску на території Житомирської області.

Так, вчора  в Коростишівському районі неподалік села Глибочок на землях ДП «Коростишівський лісгосп АПК»  на площі близько 4,4 га серед сосен виявлено факт видобування піску. 

Відео дня

Читайте такожНа Житомирщині правоохоронці затримали двох копачів бурштину, вилучивши у них автомобіль та квадроцикл

"Площа відкритої розробки становить 0,4 га. На місці видобутку корисних копалин знаходилась спеціалізована техніка - екскаватор та вантажні автомобілі, якою вивозили пісок у напрямку  Коростишева, було знищено лісові насадження та грунт",- сказано у повідомленні.

Екологи зафіксували цей факт, припинили незаконну діяльність зловмисників та викликали поліцію. 

Наразі правоохоронці здійснюються заходи щодо встановлення суб’єкта господарювання, який проводив цю  незаконну діяльність. З порушників буде  стягнуто збитки, завдані навколишньому середовищу. Їх також  зобов’яжуть привести земельну ділянку у належний вигляд.