Ілюстрація REUTERS

Знімальна група документального серіалу Dolphins: Spy in the Pod зняла дельфінів, які навчилися використовувати як наркотичну речовину нейротоксини, що виробляються отруйними рибами Tetraodon. Про це повідомляється на сайті TechDisease.

Читайте такожЗа півроку на узбережжі Британії та Франції виявили більше тисячі мертвих дельфінівTetraodon - сімейство риб, які здатні роздуватися при нападі хижака. У шкірному покриві, очеревині і внутрішніх органах містяться токсини, найбільш небезпечний з яких - тетродотоксин, отрута нервово-паралітичної дії. Однак у невеликій кількості токсини викликають наркотичний ефект.

На думку зоологів, дельфіни «експериментально» знайшли спосіб, як змусити Tetraodon випускати оптимальну кількість отрути. Вони обережно «жують» рибу і впадають в стан, близький до трансу, а потім їх відпускають.

Відео дня

Ссавців зняли за допомогою прихованих підводних камер, встановлених на роботах, замаскованих під черепаху, рибу і кальмара. Це дозволило спостерігати за дельфінами в їх природному середовищі існування протягом 900 годин.