thenational.ae

В ході дослідження Агентством з охорони навколишнього середовища Абу-Дабі (EAD) у співпраці з Bottlenose Dolphin Research Institute (BDRI) біля берегів Абу-Дабі була виявлена рекордна з вивчених популяцій індійських горбатих дельфінів, повідомляють "Російські Емірати".

Доктор Шаїха Аль-Дахері, виконавчий директор морського сектора біорізноманіття в EAD, заявила, що відкриття є гарною новиною, додавши: "Це демонструє цінність морського біорізноманіття Абу-Дабі для всього світу, і ми несемо відповідальність за збереження цього важливого ресурсу".

 

Представники горбатих дельфінів відрізняються особливим горбом, довгим спинним плавцем і маленькими грудними плавниками. Вони виростають приблизно до 2,5 метрів і можуть важити від 100 до 139 кілограмів. Цей вид зустрічається виключно у прибережних водах Індійського океану на глибині менше 25 м. За словами Бруно Діас Лопеса, директора BDRI, який був співавтором дослідної роботи, ці дельфіни ще мало вивчені.

Відео дня

Читайте такожВ Одеській області врятували трьох дельфінів, які заплили на мілководдя Дунаю (фото)"Це перший раз, коли ми маємо оцінку чисельності популяції, і це найбільше дослідження про цей вид", - сказав він.

Вчені спостерігали за 54-ма незалежними групами дельфінів чисельністю від однієї до 24-х особин. Більшість груп складалися менше ніж з 10 дельфінів. Згідно зі статистичними висновками, в Абу-Дабі налічується 701 представник індійського горбатого дельфіна.

Спостереження також виявили явні докази загроз для тварин, викликаних діяльністю людини. З виявлених горбатих дельфінів у 12% були пошкоджені спинні плавці.