Цей вид пінгвінів може досягати до 90 см у висоту / фото Сергій Глотов

До станції "Академік Вернадський" в Антарктиді почали масово повертатися субантарктичні пінгвіни

Про це повідомляється на сторінці Національного антарктичного наукового центру у Facebook.

Біологи 27-ї Української антарктичної експедиції нарахували понад тисячу пінгвінів на острові Галіндез, а безпосередньо біля станції - близько 100.

Відео дня

"Через цьогорічну аномально теплу зиму вже зараз навколо нашого острова Галіндез - відкрита вода, тож з початку вересня ці птахи малими групами припливали до станції "на розвідку", а днями знову вступили у володіння навколишніми територіями", - йдеться у повідомленні. 

У науковому центрі відзначають, що пінгвіни прибувають на острів на шлюбний сезон. Вони створюють пари та будують гнізда, а потім відкладаються яйця.

"Для цього птахи збирають камінчики, а самі "апартаменти" люблять розміщувати на підвищеннях (це в них вважається "преміум клас"). У ході будівництва пінгвіни не гребують красти одне в одного камінці, через що інколи трапляються сварки та навіть бійки", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що спостереження за циклом життя та динамікою пінгвінів є одним з важливих етапів роботи українських біологів.

Раніше повідомлялося, що цього року зима в районі станції "Академік Вернадський" в Антарктиці стала найтеплішою за весь час спостережень.

Вас також можуть зацікавити новини: