Ілюстрація / REUTERS

Американські державні відомства опублікували звіт, в якому йдеться про те, що людина несе провину за глобальні зміни клімату, пише «DW».

"Дуже ймовірно, що людський вплив був домінантною причиною потепління, яке спостерігається з середини 20 століття. Для потепління впродовж останнього століття відсутні переконливі альтернативні пояснення, які б ґрунтувалися на доказах, зібраних під час спостережень", - йдеться у звіті.

Читайте такожАстероїд, який знищив динозаврів, повністю змінив клімат на Землі - учені

Відео дня

Зокрема, згідно зі звітом, рівень моря до 2100 року може піднятися на 2,4 метра. У звіті також згадуються інші негативні впливи людства на стан довкілля: окислення океанів та забруднення повітря, яке однак дещо скоротилося у 2014 та 2015 роках.

Як повідомляв УНІАН раніше, старша наукова співробітниця Укргідрометеорологічного інституту,  заступницею Національного координатора Міжурядової групи експертів з питань зміни клімату Світлана Краковська заявляла, що підвищення кількості екстремальних погодних явищ стає закономірним. І надалі можна розраховувати тільки на посилення таких явищ і збільшення їхньої кількості.