Ілюстрація / REUTERS

Сирія має намір приєднатись до Паризької кліматичної угоди. Про це у вівторок, 7 листопада, заявила делегація Сирії, що бере участь у Кліматичній конференції Організації Об'єднаних Націй у німецькому місті Бонні.

До цього часу Сирія відмовлялась вирішувати питання про приєднання до угоди через громадянську війну, яка точиться в країні з 2011 року, передає Deutsche Welle.

Читайте такожКанадським вченим довелося перервати дослідження змін клімату через зміни клімату

Відео дня

Раніше про намір приєднатись до угоди заявили також представники Нікарагуа. Сирія та Нікарагуа були єдиними державами-членами ООН, які раніше відмовлялись приєднатись до глобальної угоди, погодженої у Парижі під час конференції ООН з питань клімату наприкінці 2015 року. Передбачається, що Паризька хартія має прийти на зміну Кіотському протоколу.

Якщо Сирія приєднається до Паризької кліматичної угоди, документ вважатиметься таким, що підтриманий урядами усіх країн на Землі. Намір Сполучених Штатів Америки вийти з цієї угоди, оголошений президентом країни Дональдом Трампом, поки що формально не реалізований.

Якщо ці наміри будуть реалізовані, США будуть єдиною державою у світі, яка залишилась осторонь глобальної боротьби проти зміни клімату на планеті під егідою ООН.