Навесні тварну повернуть у дику природу / фото Іван Русєв

В Одесі фахівці виходили борсука, який у вересні покалічився, застрягши в старій зрошувальній системі.

Про це в соціальних мережах повідомив відомий еколог, співробітник національного природного парку «Тузловські лимани» (Одеська обл.) Іван Русєв.

За його словами, 5 листопада співробітники заповідника приїхали до Одеси, до ветеринарної клініки «Еквест», де лікувалася і проходила попередню реабілітацію самка борсука, яку у вересні сюди доставили волонтери.

Відео дня

Як зазначив Русєв, тварину, яка через отримані травми була частково паралізована, назвали Іляна. Він наголосив що, фахівці клініки зробили все можливе, аби максимально відновити здоров'я звіра, і в перспективі він міг жити в дикій природі.

«До цього часу (моменту одужання - УНІАН) ми зробили тварині штучну обгороджену нору прямо біля офісу нацпарку. Тепер вона вже ближче до свого природного дому, і ми будемо спостерігати, виходжувати і тренувати ходити по землі і вчити її звикати до природних умов», - написав Русєв.

Він також пояснив, що в умовах клініки, де всюди викладено кахель, дикий звір не міг самостійно пересуватися.

Тварину поступово готуватимуть для повернення на постійне місце проживання - в умовах дикої природи нацпарку. Передбачається, що це станеться ранньою весною.

Русєв також розмістив у соціальних мережах відповідні фото.