Середня вага цих риб становить від 390 до 635 кг.
Тигрові акули вважаються одними з найнебезпечніших для людини видів акул. Проте вони дуже ледачі, через що віддають перевагу легшій здобичі, пише BBC Wildlife Magazine.
Зазначається, що тигрові акули мають репутацію небезпечних тварин. Проте у виданні запевняють, що ймовірність того, що ці риби вб'ють людину, досить невисока.
У виданні поділилися, що тигрових акул можна впізнати за характерними смугами на їхньому тілі, які нагадують шкуру тигра. У молодих особин ці смуги яскравіші, що розбиває їхній силует і ускладнює виявлення потенційними хижаками.
Тигрові акули мають типовий вигляд класичної акули. У цих риб велике тіло з широкою головою і вигнутими зубами із щербинами.
Зазвичай тигрові акули виростають до 4,5 метрів, але були зареєстровані й особини завдовжки 5,5 метра, підкреслили у виданні. Середня вага цих риб становить від 390 до 635 кг.
У виданні зазначили, що тигрові акули відомі тим, що їдять майже все. Вони пожирають риб, птахів і ссавців, а також можуть пропиляти панцир черепахи своїми зубами.
Журналісти додали, що в шлунках тигрових акул знаходили й чимало дивних речей, включно з хутряним пальто та номерним знаком автомобіля. Одного разу в шлунку однієї особини було виявлено курник.
У виданні розповіли, що тигрові акули зазвичай полюють із засідки. Вони досить повільні, через що вважають за краще підкрадатися до здобичі, а не переслідувати її.
Журналісти зазначили, що тигрових акул вважають ледачими, але вони можуть неймовірно швидко прискоритися, коли знаходять підходящий момент для нападу.
У виданні додали, що тигрові акули полюють не тільки на живу здобич, а й харчуються тушами, економлячи свою енергію. Якщо їм трапляється легка здобич, вони не упустять таку можливість.
Середня тривалість життя тигрової акули становить від 20 до 50 років, поділилися у виданні. Їх вважають небезпечними для людини, але цим рибам варто боятися людей.
У виданні зазначили, що тигрові акули перебувають під загрозою зникнення через деякі види діяльності людини, включно з руйнуванням середовища проживання та забрудненням океанів. Також ці риби страждають через рибалок.
Ба більше, м'ясо тигрових акул, а також їхні плавники і печінку використовують для виробництва харчових добавок. Крім цього вони можуть потрапляти як прилов.
Раніше вчені з'ясували, що сині акули здатні змінювати свій колір. У цьому заслуга унікальних структур на їхній шкірі.
Вчені поділилися, що забарвлення синіх акул може ставати темнішим, якщо вони плавають глибше. Завдяки цьому риби більше відповідають навколишньому середовищу.