У Києві на Хрещатику планують замінити дерева, що не витримали екологічних умов / фото УНІАН

У Києві вздовж вулиці Хрещатик планують замінити дерева, що не витримали екологічних умов, на більш стійкі та витривалі породи.

Про це йдеться у повідомленні Київської міської держадміністрації з посиланням на комунальне об’єднання «Київзеленбуд».

«Деякі види дерев, що раніше були висаджені на вулиці Хрещатик у місті Києві, не витримують підвищення рівня засоленості ґрунтів і високого рівня загазованості повітря. Особливо це стосується дерев, що розташовані безпосередньо біля проїжджої частини. Тому постало питання про заміну їх на більш стійкі та витривалі породи», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За ініціативи КО «Київзеленбуд» та проекту «Folk Ukraine» стартував проект «Обери дерево для Хрещатика!», який передбачає вилучення постраждалих дерев на «лікування», а на їхнє місце висадження саджанців, більш адаптованих до умов мегаполісу.

Читайте такожУ Києві затримали керівника держпідприємства, який за хабар пообіцяв зменшити відшкодування за вирубку лісу

«Пропонуємо жителям столиці самостійно обрати дерево, яке має зростати на головній вулиці міста. Наразі кожне із представлених нижче порід дерев уже висаджене на вулиці Хрещатик, і ви можете оглянути їх перед тим, як зробити свій вибір. Взяти участь в опитуванні можна тут», - повідомляє міська влада.

Так, пропонується на вибір 9 видів дерев, тож на Хрещатику можуть з’явитися червоноквіткові каштани, клени, в’язи, дуби, горобини, вишні та ін.

Як повідомляв УНІАН, у 2012 році влада столиці вирішила замінити зелені насадження на Хрещатику. Був проведений відповідний тендер, і компанія-переможець, згідно з підписаним договором, навесні 2013 року висадила на Хрещатику 200 каштанів, що мали бути сорту “м'ясочервоного Бріотті”.

Однак у травні екологи заявили, що на Хрещатику замість заявлених каштанів Бріотті, стійких до мінуючої молі, висадили звичайні кінські каштани білого кольору.