Окупанти забруднюють Чорне море / фото ark.gp.gov.ua

Прокуратура АР Крим спільно з поліцією почала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного забруднення Чорного моря.

Про це повідомляє прес-служба АР Крим. Так, встановлено, що після окупації Російською Федерацією півострова Крим дамбу Нижньо-Чурбашського водосховища у м. Керч почали використовувати для незаконного видобутку піску.

Читайте такожАктивісти виявили під Києвом чотири нелегальні піщані кар'єри (фоторепортаж, документи, відео)

Відео дня

Обсяг видобутого піску збільшується з кожним днем, внаслідок чого бруд від його промивання та видобування потрапляє на міський пляж, оскільки злив відбувається прямо в канал.

"Водночас токсичні речовини потрапляють до Чорного моря та створюють загрозу для здоров’я населення та природного середовища", - йдеться у повідомленні.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр).

Раніше старший науковий співробітник Інституту водних проблем Російської академії наук, гірничий інженер-гідрогеолог Юрій Медовар попередив, що в травні в захопленому РФ Криму може закінчитися питна вода.