REUTERS

Українці, які пережили Чорнобильську катастрофу, знають справжню ціну чистій воді й повітрю.

Про це сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у зверненні з нагоди Дня довкілля, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів.

Відео дня

Він зауважив, що «у День довкілля ми ще раз нагадуємо одне одному про святий обов’язок людини – зберегти нашу планету, захистити її та передати чистою і квітучою наступним поколінням».

На переконання Яценюка, «дбайливе ставлення до навколишнього середовища, раціональне та ощадливе використання безцінних природних ресурсів – невід’ємна і дуже важлива частина людської культури».

«Нація, яка пережила Чорнобильську катастрофу, знає справжню ціну чистій воді і повітрю, незабрудненим полям і лісам. Щасливе та зелене майбутнє нашої країни – це мета, яка має об’єднати всіх нас без винятку. Це питання нашої сумлінності й відповідальності перед дітьми і онуками», - наголосив прем’єр у своєму зверненні.

Читайте такожЧорнобильську АЕС офіційно знімають з експлуатаціїВін висловив вдячність екологам, працівникам природоохоронних організацій та еколого-ресурсних служб, волонтерським організаціям і всім тим, хто за покликом серця зберігає неповторність нашої землі.

«Добробуту та миру всім нам у цей день, оптимізму, віри в себе та в майбутнє України», - побажав Яценюк.