Площадь лесных пожаров в Бурятии составляет 7 тысяч гектаров / popsci.com

Про це повідомляє Республіканське агентство лісового господарства.

«На ранок 20 травня зареєстровано 25 пожеж на загальній площі понад 7 тис. га. Причиною виникнення пожеж стало необережне поводження з вогнем місцевим населенням»,— йдеться в повідомленні.

Пожежі зареєстровані в Джидинському, Єравнінському, Заіграєвському, Іволгинському, Курумканському, Окинському, Прибайкальскому, Тарбагатайському, Кижингинському, Баргузинському, Кабанському, Мухоршибірському, Селенгинському районах і в передмісті Улан-Уде.

Відео дня

Читайте такожПлоща лісових пожеж на Далекому Сході за добу збільшилася в шість разів

8 осередків зареєстровано в Єравнінському районі, 3 – у Заиграевском. У передмісті Улан-Уде локалізовано вогнище на площі 3 га.

"Для гасіння вогнищ задіяні 648 осіб, серед яких - лісова охорона, місцеві жителі, орендарі. В Єравнінському, Баргузинском, Кижингинском, Селенгинском районах задіяні парашутисти-пожежники. Залучено 88 пожежних машин, 22 трактори, 4 бульдозера", - повідомляє лісове агентство.

19 травня в регіоні було зареєстровано шість пожеж на площі 6,5 тис гектарів.

Читайте такожУ Росії продовжують горіти ліси: площа пожеж в Сибіру за добу збільшилася в 2,5 рази

Відзначається, що з початку пожежонебезпечного сезону в Бурятії зареєстровано 530 вогнищ на загальній площі близько 42 тисяч га, в минулому році на цю ж дату – 467 загорянь на загальній площі близько 27 тисяч га.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Бурятії площа пожеж збільшилася з 60 га (на ранок 9 травня) до 689 га (на ранок 12 травня).