На фото - задимлена Вінниця / vn.depo.ua

У Черкаській області сьогодні спостерігається задимлення через пожежі на Київщині.

Як розповів УНІАН речник управління ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко, Черкаська область опинилась в зоні смогу, який спричинили затяжні лісові та торф’яні пожежі на території Київської області. Задимлення спостерігається у Жашківському, Звенигородському, Канівському, Золотоніському, Лисянському, Городищенському, Корсунь-Шевченківському, Черкаському районах області та в Черкасах.

Читайте такожКиїв знову затягло ядучим димом

Відео дня

Зміни в метеорологічній обстановці, західний вітер та високий тиск істотно вплинули на екологічну обстановку із повітрям в більшості районів області та самому обласному центрі. Через це, істотно збільшилась кількість звернень до медиків людей із хронічними або алергічними захворюваннями, у першу чергу органів дихання.

Як зазначають в ДСНС, найближчим часом ситуація в Черкаській області не зміниться, оскільки напрямок вітру істотно не зміниться, як і атмосферний тиск та вологість повітря.

Також Держсанепідслужба у Вінницькій області розпочала дослідження концентрації їдких речовин та шкідливості диму, що сьогодні, 3 вересня, "накрив" Вінницю, повідомляє кореспондент Depo.Вінниця.

"Органи держсанепідслужби області сьогодні почали досліджувати причини і наслідки задимлення Вінниці. Лише після отримання результатів можна буде сказати про шкоду цього диму для людей і концентрацію в ньому їдких речовин", - сказав начальник міського відділу лабораторних досліджень Головного управління держсанепідслужби у Вінницькій області Олександр Мельник. 

Нагадаємо, що сьогодні, 3 вересня, Вінниця прокинулась в диму. Одна з версій густого задимлення - пожежа на 96 га лісу в Хмельницькій області.

Короткочасні дощі та грози, які очікуються у найближчі два дні в області, полегшать на короткий час ситуацію, проте не зможуть істотно вплинути на стан справ у довгостроковій перспективі.

Читайте такожКиянам радять обмежити прогулянки та провітрювання через дим від лісової пожежі біля столиці

Наразі усі зусилля УДСНС та управління лісового та мисливського господарства наразі спрямовані на моніторинг та недопущення виникнення пожеж в природних екосистемах області. Крім чисельних патрулів та відео спостереження на особливо загрозливих напрямках в небі здійснює патрулювання літак. Також сьогодні за допомогою вертольоту Оршанецького навчального центру Держприкордонслужби, фахівці обласного управління лісового господарства та ДСНС здійснять контрольний обліт усіх торфовищ та лісових масивів навколо обласного центру. Усі пожежно-рятувальні підрозділи УДСНС переведені у стан підвищеної готовності, посилені особовим складом та додатковою технікою.